e
Published
3 .mar.2017

DLF’s ProNitro® nomineret til innovationspris

ProNitro® er en ny teknologi fra DLF, hvor græsfrøet coates med kvælstof. ProNitro® er sammen med 2 andre produkter nomineret til en prestigefyldt innovationspris. Juryen kårer vinderen d. 9. marts.

Innovationsprisen "Innovatieprijs Sportaccommodaties" har til formål at sætte fokus på nye koncepter inden for sportsverdenen.

Det hollandske ”Trade Association for Sport and Cultivation Technology BSNC” (Branchevereniging Sport en Cultuurtechniek) og to andre organisationer bag prisen ønsker at styrke fokus på innovation i erhvervslivet samt hos kunder og brugere. Blandt de 12 produkter i opløbet har juryen baseret sine evalueringer på originalitet og kreativitet, årsagen til innovation, praktisk værdi og effektivitet.

Kvælstof-coatede frø – sikker og stærk etablering

At anlægge en ny plæne er en langsom proces. Udfordringen for græsfrøforædlere er at gøre processen hurtigere og mere sikker.

ProNitro® er kvalitetsgræsfrø coatet med kvælstof. Det giver en hurtig og effektiv etablering af græsfrøet. ProNitro® er både arbejds- og omkostningsbesparende.

Teknologien giver vores frø et forspring. Den særlige kvælstof-coatning sikrer, at de nyspirede græsplanter får al den næring, de har brug for, for at udvikle stærke rødder. Det er ligesom at sende hvert frø ud i verden med sin egen madpakke.

I forsøg producerede de coatede græsfrø op til 30% mere rodvækst og op til 30% flere levedygtige planter end ubehandlede frø. Testparcellerne etablerede sig hurtigere og bedre og var hurtigere klar til brug. 

Coatede frø er en omkostningseffektiv, præcision tilgang

Der går meget lidt gødning til spilde, når man coater græsfrø med gødning. Gødningen giver næring til frøet og ikke til ukrudtet. Det er også tidsbesparende. Du sår frø og gødning i en arbejdsgang i stedet for to.

Eftersom græsplanterne etablerer sig bedre, optager de næring hurtigere. En bane, der er tilsået med ProNitro® græsgræsfrø, udleder derfor mindre kvælstof til miljøet end ubehandlede græsfrø.

Klik her for at læse mere om ProNitro® eller kontakt din DLF konsulent eller produktchef.

Læs pressemeddelsen i PDF her