e
Published
15 .maj.2017

Planlægning og opfølgning = god grovfoderproduktion

Der er sket store fremskridt i grovfoderproduktionen de seneste år, men der er stadig en del at hente – både kvalitetsmæssigt og økonomisk. Det kræver faglig ekspertise at producere grovfoder af høj kvalitet, og der er mange faktorer, der skal spille sammen. Det fremgik på ”Temadag om græs”, som DLF afholdt d. 10. maj på Grovfodercenter Syd, Toftlund.

”Planlægning og opfølgning” blev fremtrukket som de vigtigste elementer for god grovfoderproduktion, da 75 interesserede landmænd og konsulenter besøgte ”Temadag om græs” på DLF Grovfodercenter Syd. Her havde DLF i samarbejde med lokale rådgivningsvirksomheder arrangeret flere interessante indlæg om græs, gødning, slætstrategi og skrålæggere.

”Grovfoder af god kvalitet starter med at vælge de bedst egnede græsser” var ét de budskaber, som DLF’s produktchef Gurli Klitgaard pointerede. ”Det er vigtigt at tage praktiske erfaringer og analyser fra tidligere år med i overovervejelserne, inden valget af græsblanding eller slætstrategien fastlægges,” fortalte hun.

Planlægning er godt, men den efterfølgende opfølgning er meget vigtig. Følg græsmarken tæt og vær klar til at ændre slætstrategien alt efter vejret og græssets vækst. Indsatsområder kan være planteanalyser, tilførsel af gødning, vanding og valg af den korrekte skrålægningshøjde og skrålægning.

Det var en fornøjelse at se det store fremmøde, og vi ser frem til flere møder i marken med en god dialog om græsmarker og grovfoder.

Se hvornår vi igen holder ”Temadag om græs” her.