e
Published
3 .okt.2017

ProNitro® giver en kraftfuld etablering af græsmarken

Efterårssåning med ProNitro®-coatede frø giver kraftige, vegetative græsmarker inden vinteren.

I etableringsfasen kan selv højkvalitetsfrø fra DLF behøve lidt ekstra hjælp – f.ek.s i form af en lille madpakke af næringsstoffer som sørger for, at spiren etableres kraftfuldt. Det er præcis denne ide, som ligger bag ProNitro®.

ProNitro behandlede frø er dækket af kvælstof, som sørger for ekstra kraft til en stærk, vegetativ etablering af planten. Men ProNitro® giver også andre fordele: ved at coate frøet øges vægten med 50 %, hvilket kan betyde en bedre spredning af frøet i marken og en større kontaktflade mellem frø og jordpartikler.

Afprøvninger viser, at ProNitro® producerer kraftigere og tættere planter, som hurtigere dækker jordoverfladen. Den kraftige, vegetative vækst gør det muligt at reducere mængden af udsæd og stadig opnå en tæt og kraftig græsmark uden at gå på kompromis med udbyttet.

I Landhost, Holland, viser et forsøg tydeligt forskellen mellem ProNitro® og almindelige, ubehandlede frø. Marken blev sået d. 18. oktober, og allerede efter 2 uger var det muligt at se en tydelig forskel. Behandlede frø gav kraftige, mørkegrønne planter i forhold til kontrollen. Effekten var ligeledes tydelige i det efterfølgende forår, hvor marken var betydelig mere ensartet.

ProNitro® kan anvendes hele året og resulterer i kraftige planter og hurtigt plantedække.

Kontakt din lokale leverandør af DLF frø for mere information om ProNitro® og hvilke betydning ProNitro® kan få for din græsmark.

Pronitro® FAQ
DLF´s Pronitro® nominated for innovation award