e
Published
28 .sep.2017

ProNitro® og DLF teknologi giver græsfrø et vital forspring

Med ProNitro® er DLF i front, når det kommer til stærk etablering og rodudvikling

Ingen industri er immun, når det kommer til uforudsete, eksterne økonomiske kræfter. Derfor er der i landbrugssektoren også hele tiden fokus på optimering af kvalitet, effektivitet og omkostninger, og der arbejdes løsningsorienteret. Nogle af de løsninger, som landbruget søger, kan findes hos en udviklingsorienteret virksomhed som DLF.

DLF er i spidsen, når det handler om at forbedre og udvikle det potentiale, som findes i græs og græsfrø. Én ud af ti medarbejdere i DLF beskæftigere sig med forskning og udvikling af nye sorter og teknikker, og en af de seneste teknikker som revolutionerer frømarkedet er ProNitro®.

ProNitro® er et tyndt lag af kvælstof, som ligger uden på frøet, mens en sekundær tynd film holder kvælstoffet fikseret omkring frøet og frigiver det, efterhånden som planten har brug for det. Den sekundære film sikrer ligeledes, at kvælstoffet ikke udvaskes.

I afprøvninger har ProNitro® vist, at græsplanter producerer op til 30 % mere rodvækst, og dermed kraftigere planter, og at resultatet er synligt inden for få dage. Græsfrø behandlet med ProNitro® etableres med en stærkere vegetativ vækst, og lukker hurtigt af for ukrudt.

ProNitro® giver græsfrø et vitalt forspring og sørger for en god etablering af græsset og et hurtigt græsdække.

Se mere om pronitro