DLF Alfalfa øger profitten

Alfalfa er en af verdens vigtigste afgrøder og ikke mindst udbredt i store dele af det tempererede klima, hvor den trive i veldrænede jorde med højt indhold af næringsstoffer.

DLF Alfalfa består af proteinrige og holdbare sorter, og de kan derfor nemt supplere kløvergræsmarken. 

Fakta om DLF Alfalfa:​

  • Rig på protein (18-20%), fibre og andre næringsstoffer og har dermed en høj foderværdi
  • ​​Fikserer op til 250 kg kvælstof i jorden og er dermed med til at øge udbyttet i den efterfølgende afgrøde
  • Har en dyb pælerod og kan derfor modstå perioder med ekstrem tørke uden reduceret udbytte. Den er derfor egnet til et varmt og tørt klima men også til regioner, hvor sommertørke forekommer
  • Kan opbevares som hø, men det er også muligt at ensilere afgrøden i mix med græs eller tørre og pelletere den
  • Nem at etablere og omkostningseffektiv med helt op til fem års udbytte
  • Reducerer bedriftens totale omkostninger ved mælke- eller kødproduktionen

Alfalfa inddeles i vækstgrupper defineret efter dens evne til at gå i vinterdvale. En lav vækstgruppe (vinterdvale 1) betyder, at planten hurtigt går i vinterdvale og har sen forårsvækst, mens en høj vækstgruppe (vinterdvale 9) betyder, at planten går sent i vinterdvale og starter tidligt. DLF Alfalfa består af sorter, som er specielt egnet til det tempererede klima, men de kan ligeledes anvendes under varmere himmelstrøg. 

DLF Alfalfa giver bedre økonomi i landbruget

En mark med DLF Alfalfa og græs giver mere protein end en mark med græs, majs eller sojabønner, DLF Alfalfas dybe rødder sikrer en kontinuerlig foderproduktion gennem sæsonen - også i perioder med tørke.

Højtydende produktionsdyr, som kræver et højt forbrug af protein, performer bedre med alfalfa. DLF Alfalfa indeholder op til 20 % protein, mens græs og majs indeholder hhv. 14% og 9 %. DLF Alfalfa har en meget høj foderværdi og indeholder essentielle fibre og næringsstoffer, som ligeledes er med til at forbedre fordøjelsen.

Endelig er DLF Alfalfa god for jorden, da den i symbiose med bakterier fikserer kvælstof fra luften. Kvælstoffet afgives til den efterfølgende afgrøde, hvilket nemt kan ses på det udbyttet, som giver op til 5% i merudbytte.

Alt i alt forbedrer Alfalfa økonomien, øger mælkeudbyttet og understøtter et langsigtet bæredygtig landbrug.

Klik her for at se DLF Alfalfa sorter