e
Published
25 .okt.2016

73 millioner ekstra til DLFs frøavlere

DLF leverede varen i form af et stærkt resultat i koncernen, der er opnået, efter at DLF for fjerde år i træk har været i stand til at honorere selskabets frøavlere med en særdeles konkurrencedygtig frøafregning. DLF AmbA regnskabet for 2014/15 blev betegnet som yderst tilfredsstillende i bestyrelsens beretning på selskabets generalforsamling den 25. oktober 2016.

”Vi har i Dansk Landbrugs Frøselskab i år skabt et resultat, som bestyrelsen betegner som yderst tilfredsstillende. Vores globale tilstedeværelse har igen været til gavn for resultatdannelsen i selskabet. Vi kan sætte flueben ved, at alle vore koncernselskaber på bedste vis, under de givne lokale markedsforhold, har ydet en stærk indsats. Vi høster frugterne af de senere års veldisponerede opkøb takket være et dygtigt lederskab i koncernen.
Konklusionen er, at vi både har leveret høje afregningspriser og samtidigt sikret, at vi har kræfter til at følge vore strategiske mål. Vi kan igen konstatere, at vi lever op til selskabets formål om at fremme medlemmernes interesser ved at give en lønnede afregning for deres frø.”

Således konkluderede bestyrelsesformand Christian Høegh-Andersen i bestyrelsens beretning på DLF AmbAs generalforsamling.

DLF har i beretningsåret for fjerde år i træk leveret et bruttoudbytte på over 14.000 kr. pr. ha til gavn for avlernes økonomi. Via DLF er der til avlerne udbetalt 746 mio. kr. fordelt på godt 52.000 ha. Samtidigt er regnskabet for 2015/16 så godt, at DLFs bestyrelse har indstillet til generalforsamlingen, at der overføres 73 mio. kr. til driftsfonden fordelt efter det enkeltes medlems akkumulerede omsætning med selskabet gennem de seneste seks år.
Jeg er glad for at vi gennem en yderligere overførsel til driftsfonden på denne måde kan honorere vores loyale andelshavere, så de får del i den værditilvækst, de har været med til at finansiere ved at lade penge stå i selskabet. De 73 mio. kr. svarer til en ekstra betaling på ca. 1.400 kr. pr. ha målt på 2015 høsten, ” siger Christian Høegh-Andersen.

Læs bestyrelsens beretning fra generalforsamlingen her.