e
Published
5 .sep.2018

Afgrøder trodser sommerens tørke

Flotte og farverige parceller med højt udbytte

Sommeren tørke resulterede i en mindre forsinkelse på 14 dage, og de dage gjorde en forskel i parcellernes udseende under det netop afsluttede grovfoder arrangement i Hellevad. Græs, kløver, lucerne, roer og bi- og blomster blandinger stod flotte og farverige.

250 besøgende fik fornøjelsen af faglige indspark om foderroer, græs og bi- og blomsterblandinger, og det var svært ikke at lægge vægt på græs, foderroer og alfalfas formidable evne til at give et flot udbytte selv efter en længere periode med tørke.

Især foderroers og græssers evne til at gå i dvale for derefter at genoptage væksten ved den mindste ændring i nedbør og temperaturen blev der lagt mærke til. Det er derfor heller ikke usandsynligt, at der er mulighed for at tage to slæt i græs af høj kvalitet inden vinter.

DLF alfalfa blev lanceret i 2017 og udvalgte sorter fik et par or med på vejen. I parcellerne kunne interesserede finde topsorterne CRENO og LUDELIS, og ligeledes her er det tydligt at bemærke, at et areal med DLF Alfalfa giver et stabilt udbytte uanset en længere periode med tørke.

Under prompt og pragt stod farverige striber af bi- og blomsterblandinger og mens synet blev tilfredsstillet kunne der traditionens tro indtages en pølse.

Hvis du er interesseret i at høre mere om produkter fra DLF, som yder et højt udbytte uanset vejr og vind, så kontakt din lokale leverandør af produkter fra DLF eller besøg www.dlf.dk