e
Published
16 .jun.2016

Avlere får topafregning for høst 2015

Med en gennemsnitlig bruttoudbetaling på godt 14.700 kr. pr. ha for høst 2015 leverer frøafgrøderne for fjerde år i træk et bruttoudbytte på over 14.000 kr. pr. ha. Det solide resultat i frøafgrøderne er skabt på grundlag af et fornuftigt marked med pæne frøpriser og høje udbytter i de fleste arter

Frøavlerens slutafregning for frøhøsten 2015 er gået ind på kontoen i dag. Og resultatet matcher til fulde de seneste års meget konkurrencedygtige bundlinjer sammenlignet med korn og raps. DLF kan således for fjerde år i træk præstere over 14.000 kr. som gennemsnitlig udbetaling pr. hektar til sine frøavlere.

Alm. rajgræs, som er den største græsfrøart i Danmark, satte ny udbytterekord hos DLFs avlere med 1.753 kg pr. ha i 2015. Set i forhold til de foregående fem høstårs gennemsnitsudbytter svarer det til en fremgang på 15 procent. Dækningsbidrag 1 i rajgræs bliver i gennemsnit 9.600 kr. pr. ha, hvilket lægger god afstand til både hvede og vinterraps. Der er også grund til at fremhæve hvidkløver, der satte rekord med 678 kg pr. ha, hvilket er 22 procent bedre end gennemsnittet af de seneste fem år.

- Vi er glade for igen at bidrage med nogle meget attraktive dækningsbidrag til frøavlerne i forhold til korn og raps. Den gode afregning er en kombination af, at frøavlerne har høstet høje frøudbytter og at markedet har kunnet fastholde et flot prisniveau, siger avlsdirektør i DLF Anders Mondrup.

Læs mere i pressemeddelesen her

Du kan også læse mere om økonomien i frøafgrøderne i den seneste version af Tidsskrift for Frøavl.