e
Published
28 .okt.2015

Blomsterløg på taget af Hvidovre Hospital

Som oftest lægger vi blomsterløg langs rabatter, i rundkørsler eller på almindelige græsarealer. Derfor var det en spændende og anderledes opgave, som DLF’s løglæggermaskine kom på i uge 43. Her skulle der nemlig lægges 30.000 stk. blomsterløg på taget af Hvidovre Hospital.

Taget fungerer som have for hospitalets patienter, pårørende samt personale. Det er en åndehul, hvor man kan komme lidt væk fra hospitalets sterile verden. 

”Men der mangler lidt farver i det tidlige forår”, fortæller driftsleder i logistikafdelingen Frank Hansen. ”Der skal være noget pænt at kigge på for dem, som bruger taghaven.”

Taget har et 15-20 cm vækstlag, så det var vigtigt, at løgene ikke var for store og ikke skulle lægges  dybt. Derfor faldt valget på blå og hvide scillaer. Ud over at være små, er løgene også hårdføre og gode til at brede sig. Der blev lagt 300 løg/m2 på 100 m2

DLF lægger løg med løglæggermaskinen i oktober. Maskinen er en rationel og billig løsning til alle typer løg, når der skal lægges store mængder. Afhængig af løgtypen kan der lægges op til 25.000 blomsterløg i timen. Med de sparede arbejdstimer bliver det muligt at sætte kulør på langt større arealer til samme pris.