e
Published
31 .maj.2017

Champions League finalen sparker gang i en fodboldsommer på græs fra DLF

Når Europas to bedste fodboldhold, Real Madrid og Juventus, tørner sammen i Champions League-finalen i Wales den 3. juni, vil de træde ud på verdens flotteste fodboldbane. Det er intet mindre end det perfekte græs, der leverer spilleunderlaget for Champions League-finalen, som tiltrækker tv-publikum på omkring 200 millioner fra over 200 lande.

Når kampen er spillet, kan der kun være én vinder - og kun en fodboldbane, der er robust nok til at fejre det bedst fodboldmandskab i Europe.

Hvis du har fulgt Champions League turneringen, vil du vide, at det er svært at komme igennem nåleøjet og blive en af de to finalister. Men forestil dig også, hvor krævende det må være at forberede banen til finalen. For Cardiff’s Principality Stadion er et udfordrende sted for en græsplante.

De høje tribuner og det mobile tag betyder, at banen fra oktober til februar ikke rammes af den livgivende sol men ligger i skygge. Selv om sommeren er der dele af banen, der kun får små mængder solskin. Det stiller store krav til græsset, der både skal være slidstærk og skyggetolerant. Og græsset skal ikke mindst se knaldgodt ud på TV-skærmene med en flot grøn farve og knivskarpe klippestriber.

Når du blænder op for finalen så send en venlig tanke til græssorterne MONROE og COLUMBINE, der er to af DLFs smukkeste og mest slidstærke græs-darlings. De udgør hovedparten af det smukke græstæppe i Cardiff og medvirker til at gøre den europæiske fodboldfinale til en verdensomspændende tv-begivenhed.
Læs mere om Champions League græsset i Hanne Kokkegaards artikel i Ingeniøren

Principality Stadium i Cardiff er vært for Champions League-finalen den 3. juni 2017.
Tidligere i forår var Cardiff vært i Six Nations Rugby turneringen. Billedet er fra England mod Wales den 11. februar 2017.

Top plænegræs til Ruslands VM-opvarmning

To uger efter at det europæiske mesterhold løfter Champions League-trofæet, vil verdens fodboldens øjne blive rettet mod Rusland og Confederations Cup. Turneringen, der finder sted i Kazan, Moskva, Skt. Petersborg og Sochi, spilles mellem den 17. juni og 2. juli og er en forløber til verdensmesterskabet i 2018.

Confederations Cup er en test for både sportsplænerne og for spillerne. Ruslands hårde kontinentale klima - kolde vintre og varme somre – er en udfordring og kan være en svært cocktail for fodboldbanerne. Heldigvis er DLFs plænegræsser godt repræsenteret på den russiske sortsliste for plænegræs, og vores plænesorter, herunder de eksklusive og meget robuste 4turf® sorter, spiller en vigtig rolle i at klargøre de russiske fodboldbaner til sommerens Confederations Cup og næste års verdensmesterskab.

Groundsman Dmitry Miheev på Fisht Stadium i Sochi.

Topfodbold for de europæiske kvinder

Ingen fodboldfans vil glemme 2017. Sæsonen slutter af med kvindernes europamesterskab i Holland, hvor det dygtige danske landshold skal kæmpe for Danmarks ære. Mellem den 16. juli og 6. august spiller 16 europæiske landshold 31 kampe på syv hollandske stadioner. Med en sommer hvor græs og fodbold er i fokus, er græs og genetik fra DLFs græsforskning og forædling også godt repræsenteret ved kvindernes turnering.

I DLF er vi lige så spændte og forventningsfulde som spillerne og fans på resultatet af de tre fodboldturneringer. Vi ønsker held og lykke til holdene - og succes til de dygtige groundsmen’s teams fra Cardiff, Rusland og Holland.