e
Published
6 .sep.2017

Danespo reporterer om endnu et godt kartoffel-år

Danespo har igen i år høstet gode resultater på både top- og bundlinje.

Året 2016/2017 har budt på et øget salg af læggekartofler til internationale kunder samt salgspriser på niveau med sidste år. Med et resultat efter skat på kr. 9,3 mio. overstiger Danespo sidste års resultat på kr. 9,2 mio. Ligeledes har omsætningen fået et skub i den rigtige retning og Danespo kunne præsentere et flot resultat på kr. 468 mio. I takt med det flotte resultat har Danespo kvitteret deres avlere med den største samlede efterbetaling i selskabets historie.   

Danespo har på trods af udfordringer med faldende salg af spise kartofler på internationalt basis klaret sig gennem året med flotte og tilfredsstillende resultater, hvilket bl.a. kan tilskrives de udenlandske aktiviteter. Som noget nyt har Danespo etableret egen intern Research and Development afdeling til udvikling af nye sorter.   

I fremtiden har Danespo planer om at bygge en ny forædlingsstation i Give, som forventes i brug i efteråret 2018. Derudover, er forventningerne høje til samarbejdet med de nye kollegaer fra Landbrugets Kartoffelfond.