e
Published
28 .maj.2019

Dansk græs i top finaler

Ny generation af græs indtager de største fodboldbegivenheder i 2019 på mesterlig vis

  • Onsdag den 29 maj afholdes UEFA Europa League finalen i klubfodbold, hvor ”the best of the rest” - Chelsea møder Arsenal tørner sammen på Olympic Stadion i Baku, Aserbajdsjan.
  • Lørdag den 1. juni afholdes UEFA Champions League finalen i klubfodbold, hvor Liverpool møder Tottenham på Estadio Metropolitano i Madrid
  • Fra den 7. juni og en måned frem skal 24 hold mødes på ni franske stadioner i fodbold VM for kvinder
    Fælles for de tre topsports begivenheder: De spilles på dansk græs

Græsset skal være både smukt og hårdfør når de store sportsbegivenheder skal transmitteres til millioner af fodboldgejstrede fans. Og det danske græs fra DLF har vist ved de tre seneste verdensmesterskaber, at det kan stå for mosten, uanset om der spilles i Sydafrika, Brasilien eller Rusland.
Innovative 2. generations plæner for mestre
Hemmeligheden bag det succesrige sportsgræs skal findes i planteforædlingen.  DLFs sportsgræsmester, 4turf®, har allerede vundet når fodboldstjernerne skal konkurrere om æren og pokalen ved mændenes største- og næststørste klubfodboldfinaler og kvindernes fodbold-VM.Hvor det traditionelle plænerajgræs har to sæt kromosomer, har 4turf® fire sæt. Det giver større frø og betyder, at planterne er hurtigere til at etablere sig i plænen.

Høj stresstolerance, styrke og et dybt rodsystem er også nogle af nøgleordene for denne type plænegræs. Det gør 4turf® særdeles modstandsdygtigt over for tørke og svampesygdomme, og græsset kræver mindre vanding. Det har kvalificeret græsset til selv de mest krævende stadioner rundt om i verden.

De kraftige rodudvikling gør, at 4turf® græsset ikke blot er blandt de bedste og stærkeste sorter til sportsbegivenheder, den gør også, at den er sværere at slide i stykker, og den regenererer sig selv hurtigere.

Slutrunde efter slutrunde
Når du ser Champions League finalen, Europa League finalen eller en af de 24 kampe i kvindernes fodbold VM i 2019, ser du nogle af verdens bedste fodboldspillere. Det perfekte græsunderlag gør det muligt for spillerne at præstere optimalt, og  det stærke danske græs ligger allerede klar - klar til kamp.

Læs mere her.