e
Published
10 .jul.2018

Dansk græs klar til finalen i Moskva og Sankt Petersborg

Slutspurten er sat ind til VM. Frankrig og Belgien kæmper tirsdag aften om en finaleplads og onsdag kommer turen til England og Kroatien

Taberne skal spille om tredjepladsen på lørdag og vinderne mødes i finalen på søndag. De to stadioner, hvor det hele bliver afgjort, er Luzhniki stadion i Moskva og Sankt Petersborg Stadion. Det to stadioner har som de eneste lagt græs til syv kampe i slutrunden .

Luzhniki stadion blev etableret med en hybridbane i 2016, som derefter gentagne gange er oversået med plænerajgræs. Hybridsystemet forstærker græstæppet og banen bliver mere slidstærk ved jordoverfladen og nemmere at holde jævn. Spillerne oplever banen som en naturgræsbane, da overfladen er som en ren græsplæne. I 2018 har Luzhniki anvendt en specialblanding fra DLF med de stærke tetraploide 4turf® sorter og de bedste diploide sportsplænesorter.

Sankt Petersborg Stadion er en hybridgræsbane fra Fyn, lagt i januar 2018 og derefter oversået af flere omgange i foråret med en tilsvarende rajgræsblanding som i Moskva.

Når der skal spilles syv VM-kampe i løbet af en måned må man ikke gå på kompromis med græsset. Derfor går professionelle groundsmen i gang med at udbedre småskader i plænen umiddelbart efter hver kamp og sikrer sig, at græsplanterne står tæt, så banen hurtig kan gøres klar til næste kamp.