e
Published
1 .jun.2016

Dansk græs klar til fodbold i Frankrig

Når den næste europamester i fodbold skal findes ved sommerens store slutrunde i Frankrig, vil et helt kontinents tilskueres håb og drømme afhænge af spillernes evner på græsset. Uanset hvem der taber eller vinder, vil DLF’s topsorter af græs ikke skuffe fodboldfansene.

Den 10. juni vil Europas øjne være rettet mod Stade de France i Paris, når Frankrig og Rumænien spiller åbningskampen i årets mest prestigefyldte fodboldturnering. For rullende kameraer vil fodboldfans opmuntre spillerne på banen. Der vil blive scoret flotte mål, og en vigtig aktør vil være umulig at overse: Nemlig det frisk-grønne mesterskabsgræs.

En europæisk slutrunde i fodbold kræver adskillige hektar med slidstærkt græs. De 51 kampe vil blive spillet på 10 stadioner fordelt i 10 franske byer. Hertil kommer træningsbaner og reservebaner til de 24 landshold i turneringen. Og når mestrene til slut kan løfte trofæet efter finalen på Stade de France, skal græsset stadigvæk være perfekt.  

Vi er rigtig glade og stolte over, at plænegræs fra DLF har kvalificeret sig til hovedparten af de franske stadioner, og vi er sikre på, at det danske græs vil holde helt frem til finalen”, siger Søren Halbye, der er salgs- og marketingdirektør i DLF koncernen. 

Plænegræs fra DLF valgt på de fleste franske stadioner

En international fodboldturnering kræver meget af græsset og af groundsmen på de enkelte stadioner. Men heldigvis er det ikke særligt svært at finde frem til de bedste sportsgræsser i Frankrig. Den franske plænegræs sortsliste er en rangliste over alle anbefalede sorter, og den rangerer hver sort efter de egenskaber, som efterspørges. Sortslisten beregner også et indeks for hver plænegræssort til brug for sport. Og listens absolutte topsorter er alle resultater af DLF’s forskning og planteforædling.

Det er baggrunden for, at groundsmen fra hovedparten af de 10 stadioner har valgt rajgræssorter fra DLF til at klargøre deres baner til sommerens store fodbold-event. For at få det bedste og flotteste underlag er banerne eftersået med specielle græsblandinger. Blandingerne er sammensat af de meget populære diploide rajgræssorter, der kombinerer fine blade og stor skudtæthed med stor slidstyrke, samt det specielle 4turf® rajgræs, der har sin særlige styrke i kraft af stor hårdførhed, sygdoms- og stresstolerance.

Plænegræs forbedret med 4turf®-teknologi


DLF’s globale planteforædlings-netværk er lokomotivet bag de fremskridt, der i de seneste år er sket inden for plænegræs. Og 4turf®-teknologien har rykket plænegræssets præstationsevne til et nyt niveau. 4turf® har det dobbelte antal kromosomer i forhold til normalt plænegræs. Det er karakteriseret ved en høj stress-tolerance og et dybere rodsystem samt mere mørkegrønne blade.

4turf® indgår i adskillige Masterline-blandinger og har netop de egenskaber, der efterlyses til sportsplæner i verdensklasse. Masterline er tilgængelig for de danske groundsmen, greenkeepere og anlægsgartnere gennem DLF’s salgskontor i Odense. 

De to 4turf® sorter fra DLF, FABIAN og den helt nye sort, TETRASTAR, er anbefalet på den franske sortsliste, og førstnævnte indgår i plæneblandingerne til de franske stadioner.