e
Published
1 .jun.2017

Danske landmænd på UK 's største græsmesse

En busfuld danske fodergræsentusiaster besøgte sammen med DLF Grassland & Muck nær Birmingham, der er Englands største messe og demonstrationsudstilling for græs og maskiner til landbruget.

De rejse- og spørgelystne landmænd og konsulenter fik i slutningen af maj mulighed for at tage et par dage ud af kalenderen for, sammen med DLF, at besøge Englands største messe og demonstrationsudstilling, Grassland & Muck. Under besøget var der selvfølgelig tid til at besøge DLF’s spændende og veletablerede udstilling, der præsenterede koncernens produkter på imponerende vis.

Grassland & Muck finder sted hvert tredje år, dækker et areal på ca. 80 ha og er et perfekt sted at høre seneste nyt inden for fodergræs, management, møde leverandører og ikke mindst få input, som kan sætte tankerne i gang. En større del af arealet er udlagt med græssorter fra DLF, hvilket gør det muligt for maskinleverandører at teste og fremvise deres materiel for de besøgende.

Grassland & Muck danner også de perfekte rammer for offentliggørelsen af nye sorter på den engelske liste over anbefalede sorter til landbruget. DLF repræsenterer 25 pct. af de nye sorter og er den eneste leverandør, som har fået en rødkløver med på listen.

DLF havde dagen forinden arrangeret besøg hos en lokal mælkeproducent, som med begejstring viste rundt på den godt 100 ha store bedrift med ca. 370 stk. kvæg og et mål om 400 stk. Den umiddelbare lighed mellem den danske og engelske mælkeproducent kan være svær at få øje på, men fælles for dem er ikke alene deres humør, men også deres vilje til at udfordre gamle metoder og afprøve nye ideer, der kan inspirere og udvikle deres landbrug.

*Grassland & Muck er Englands største udstilling inden for fodergræs til landbruget. Udstillingen omfatter alle elementer lige fra planteforædling, jord- og afgrødebehandling til høst, opbevaring og fodring. Mere end 250 leverandører af råvarer og udstyr til landbruget er at finde på udstillingen. Udstillingen strækker sig over to dage med mulighed for at tale med leverandører, deltage i foredrag og ikke mindst se demonstrationer af seneste udviklede maskiner inden for behandling af fodergræsser.