e
Published
2 .aug.2016

Danske OL sportsfolk skal dyste på dansk græs i Rio

Når de danske sportsudøvere de kommende uger skal kæmpe om sejren i disciplinerne på græs, kan de måske få en hjemmebanefordel. De brasilianske græsspecialister har nemlig igen valgt græsfrø fra DLF til stadionerne for at give atleterne de bedste forhold. Så når det danske fodboldlandshold spiller deres indledende gruppekampe den 4. 7. og 10. august mod Iran, Sydafrika og Brasilien sker det på græs fra DLF

Stadionerne til fodbold og rugby-seven turneringerne er oversået med nye græsfrø for at stå klar til sommerens store sports-event. August er en vintermåned i Brasilien, så det græs, man normalt anvender til stadionerne, går i dvale og bliver brunt og kedeligt at se på. Derfor har man valgt at anvende den samme fremgangsmåde som til VM i 2014, nemlig oversåning med en speciel plænegræsblanding, der er udviklet af DLF’s planteforædlere. Plænegræsblandingen, der har vist sig at være optimal i det brasilianske klima giver en perfekt og ensartet overflade til fodboldspillerne. Blandingen indeholder topsorter af alm. rajgræs og den særlige 4turf® teknologi, som DLF kan levere. 

-Vi er glade for at de brasilianske ground managers igen har valgt vores græsteknologi til dette kæmpemæssige sportsevent. Med de gode erfaringer, vi fik fra VM for to år siden i Brasilien, ser vi frem til, at banernes kvalitet kan opfylde vores høje forventninger, siger Søren Halbye, der er salgs- og marketingdirektør i DLF koncernen.

Du kan læse mere om det danske græs til OL i Rio i vores pressemeddelelse her