e
Published
4 .sep.2018

DLF Alfalfa - en pålidelig og økonomisk foderkilde

I perioder med tørke i forår og sommer kan udbyttet fra DLF Alfalfa i en blanding med græs være langt højere end en mark kun med græs.

I et belgisk forsøg med græsblandinger og alfalfa konkluderede man, at alfalfa giver et markant højere udbytte end græs alene, uanset om det vokser i ren-bestand eller i græs-blanding. Det markant højere udbytte skyldes især alfalfas hurtige genvækst, men også den vedvarende vækst i perioder med tørke.

Forsøget strakte sig over tre år på tre forskellige lokationer i Belgien. Det omhandlede ikke kun potentialet i udbyttet, men ligeledes den næringsmæssige værdi af alfalfa-græsblandinger med henblik på at forbedre bedriftens selvforsyningsgrad.

Udbyttet i en alfalfa-græsblanding blev sammenlignet med alfalfa i ren-bestand, hundegræs, strandsvingel og hejre. Resultatet viste tydeligt, at udbyttet var højere i ren-bestand af alfalfa og alfalfa-græsblandinger i forhold til græs i ren-bestand.

Ydermere er det værd at bemærke, at udbyttet i ren-bestand af alfalfa og alfalfa-græsblandinger var højere på alle tre lokationer i perioder med tørke.

Det er derfor værd at overveje anvendelse af alfalfa i græsblandinger for at sikre et udbytte selv i perioder med tørke, og her har DLF flere forskellige alfalfa i porteføljen.

Alfalfa fra DLF har ligeledes en god holdbarhed over flere år, og afgrødens fiksering af kvælstof i jorden gør afgrøden særdeles økonomisk rentabel.

Klik her for at vælge din DLF Alfalfa eller kontakt din lokale leverandør af frøblandinger fra DLF for mere information.