e
Published
4 .jun.2019

DLF bidrager på vælgermøder

Op til både EP valget og folketingsvalget har DLF medarbejdere bidraget med indlæg på flere vælgermøder, hvor landbrugets løsninger og klimatiltag har været på programmet.

Anne Valentina Berthelsen (SF), Louise Schack Elholm (V)
Den 28. maj havde landboforeningen Gefion arrangeret vælgermøde med fokus på klima i landbrugsproduktionen hos en mælkeproducent i Slagelse, hvor folketingskandidaterne Anne Valentina Berthelsen (SF), Louise Schack Elholm (V), Tom Block (S) og Henrik Brodersen (DF) deltog sammen med blandt andre Torben Hansen og Yke Klobbenburg (Gefion). Produktchef i  DLF, Jørn Lund Kristensen fortalte om, hvordan DLFs forskning og produkter bidrager til en mere klimavenlig husdyrproduktion med bedre foderudnyttelse, binding af luftens CO² og kvælstofbindende bælgplanter. Og han må have gjort det godt, for efterfølgende skrev SF’eren på sin Facebook side:
”Bagefter fortalte DLF om potentialet i kløvergræs som foder, der er langt mere bæredygtig end soja og som tilmed er mere fordøjelsesvenligt for dyrene, så de ikke prutter og bøvser så meget. Der er muligheder”   

Klimavalgmøde på Randers-afdelingen
Den 20. maj var der fyraftensvælgermøde med 65 deltagere på vores afdeling i Randers. Det var L&F Østjyllands fire landboforeninger med tilsammen 2400 medlemmer, der havde arrangeret mødet med hovedvægt på klima og dansk fødevareproduktion. Der var en livlig debat blandt de veloplagte politikere og vælgere.  Driftsleder Torben Jensen stod for rundvisning og rammerne, og Mette Jespersen, chef for product management, præsenterede DLFs løsninger til klimaudfordringerne.

Kandidattræf i Store Heddinge
Den 15. maj var folketingskandidaterne Kathrine Olldag (R), Jacob Panton (V) og EP kandidaten Linea Søgaard-Lidell (V) på besøg på DP på Stevns til en rundvisning, hvor de blandt andet fik information om behovet for, at vi kan anvende de nye forædlingsteknikker til at skabe fremtidens planter, samt branchens udfordringer i forhold til adgangen til plantebeskyttelsesmidler.