e
Published
21 .mar.2017

DLF græsfrø til hele verden

Lige nu er der højsæson i DLF med at ekspedere græsfrø til kunder i ind- og udland. Forårsvejret indfinder sig i flere og flere lande, og kunderne har travlt med at fylde hylderne op med varer.

Fra starten af marts og frem til påske sender DLF godt 600 tons frø af sted – hver dag – ud af Danmark.  Den mængde frø svarer til at der kan sås 24.000 ha græsmarker om dagen – eller på en uge - en kæmpestor græsmark svarende til Lolland. Frøet sendes med lastbil eller med skibscontainere til over 80 lande i hele verden med Vesteuropa som tyngdepunktet.
Marts ser lige nu ud til at blive den travleste måned for DLF de seneste fem år. En del af frøet skal blive til produktive græs- og kløvergræsmarker samt efterafgrøder til landbruget.  Den største mængde af græsfrøene går dog til plæner, både i private haver og i den professionelle sektor til anlægsgartnere, kommuner og sportsklubber. En stadig stigende andel af eksporten sker i form af færdige blandinger, hvor der indgår 4-8 komponenter. 


Hundrevis af paller fyldt med græsfrø opmarcheret i lange rækker, klar til eksportbilerne 


Fra pakkehallen i DLFs afdeling i Højme transporteres eksportpallerne på et rullebånd - klar til næste destination


I højsæsonen bliver der dagligt udleveret godt 600 tons frø fra DLFs danske afdelinger til eksport. Så DLF er kendt af mange lastbilchauffører