e
Published
2 .feb.2018

DLF køber Gapp Semillas i Argentina

DLF har overtaget aktiverne i det argentinske frøfirma Gapp Semillas S.A., der har base i Pergamino, Argentina. Opkøbet er et strategisk skridt for at styrke koncernens forretningsplatform i Sydamerika

DLFs investering i Gapp er et led i koncernens strategiske mål om at udvikle en stærk forretningsplatform i Sydamerika. Gapp Semillas, der blev oprettet i 2007, har hovedkontor med administration, lagerfaciliteter og en forsøgsstation i Pergamino, og omsætter for ca. 30 mio. kr.
"Opkøbet af Gapp er et vigtigt skridt i vores strategiske ambitioner for Sydamerika. Vi etablerede DLF Estero i Uruguay i 2016, hvor vi har oplevet en positiv udvikling i forretningen. Argentina er langt det største marked for tempereret fodergræs i Sydamerika og med en økonomi i vækst og et forbedret politisk klima, ser vi nu muligheden for at etablere os i Argentina, siger administrerende direktør i DLF, Truels Damsgaard.
"Vi har kendt Gapp gennem flere år som et solidt frøfirma. Og med den optimisme og tro på fremtiden, som vi oplever i landbrugssektoren i Argentina, har vi vurderet, at timingen nu er rigtig til at forstærke vores adgang til markedet med vores kløvergræs-sortiment, der passer fint til produktionsområderne i Argentina.


Fra venstre: Carlos Rocha, der leder DLF Estero og Guillermo Thisted. direktør i Gapp ved underskrivelsen den 1. februar 2018

"Opkøbet af Gapp giver os muligheden for en bedre udnyttelse af vores investeringer i vores planteforædling, der strækker sig over fem kontinenter. Vores sorter klarer sig rigtigt godt i mange dele af Sydamerika. Integrationen af Gapp med ​​vores nuværende frøproduktions- og salgsaktiviteter i DLF Estero i Uruguay forstærker vores muligheder for at deltage i frømarkedet, hvor vi kan tilbyde et stærkt sortiment til såvel oksekøds- og mælkeproducenter som til plænegræsbrugere i Sydamerika," siger Truels Damsgaard.

Gapp Semillas er et privatejet frø selskab etableret i 2007 og baseret i Pergamino, Argentina. Gapp producerer, distribuerer, markedsfører og sælger frø af flere tempererede og subtropiske fodergræs- og bælgplanter. Det indenlandske salg sker via et netværk af 75 forhandlere i Argentina. Desuden eksporterer virksomheden til Brasilien, Uruguay og andre lande.

DLF er global markedsleder inden for foder- og græsfrøindustrien og har betydelige aktiviteter inden for sukkerroerfrø, læggekartofler og produktion af grøntsagsfrø. 1200 ansatte i 16 lande. Virksomheden har et verdensomspændende set-up til forædling, produktion og afsætning af frø, der sker til over 80 lande verden over. Ejet af 3.500 danske landmænd. DLF-koncernen omsætter for 3,5 mia. kr.