e
Published
27 .sep.2016

DLF overtager Jensen Seeds A/S

På Jensen Seeds A/S’ generalforsamling den 20. september 2016 blev det meddelt, at DLF overtager de resterende 50 procent aktier med virkning fra indeværende regnskabsår 2016/17.

Jensen Seeds A/S har de sidste 25 år været ejet af KSD Holding ApS og Veldhuizen Holding ApS. I 2012 valgte aktionærerne at sælge 50% af aktierne til DLF, som er verdens største græsfrøfirma.

Købet sker som et led i et generationsskifte, hvor Henning van Veldhuizen, der har stået i spidsen for at opbygge virksomheden de seneste 30 år, heraf de seneste 25 år som direktør, ved årsskiftet forlader den daglige ledelse i firmaet. Jensen Seeds A/S vil fortsætte som virksomhed med egen profil og ledelse.

Truels Damsgaard, administrerende direktør i DLF er glad for at få Jensen Seeds helt ind i DLF koncernen:
” Vi overtog halvdelen af aktierne i Jensen Seeds A/S i 2012, og vi har haft et fantastisk godt samarbejde de seneste fire år. Jensen Seeds er en særdeles velrenommeret, veldrevet og professionel virksomhed med en flot omsætningsudvikling, og vi er glade for at få Jensen Seeds helt ind i DLF familien.

”Selv om Henning van Veldhuizen forlader direktørstolen til nytår, vil vi stadig kunne drage nytte af hans store ekspertise og netværk. Han fortsætter som bestyrelsesmedlem i Jensen Seeds A/S, og han bliver desuden tilknyttet som Business Development Advisor i DLF. Her vil han blandt andet undersøge mulighederne for at udbygge og internationalisere DLF’s produktionsplatform for havefrø, ” siger Truels Damsgaard.

Ny direktør fra årsskiftet 2016/17
Afløseren for Henning van Veldhuizen er fundet i egne rækker. Ny direktør i Jensen Seeds A/S med virkning fra den 1. januar 2017 bliver Ann Laura Luunbjerg, der de seneste fire år har været ansat som Customer Service Manager i Jensen Seeds A/S, hvor hun har oparbejdet et indgående kendskab til såvel forretningen, som avlerne og kunderne.

Ann Laura er uddannet agronom. Inden hun kom til Jensen Seeds A/S, var hun underviser i frøproduktion og frøbiologi på Dalum Landbrugsskole, Odense. Mange af de landmænd, hun har været med til at uddanne, er i dag avlere af frø til Jensen Seeds A/S
Ann Laura bor i Kerteminde med sin mand og to børn på et landbrug, hvor der er avl af såvel græsfrø som havefrø.
Jensen Seeds A/S har 24 ansatte, og virksomheden er verdens førende producent af spinatfrø, der udgør 80 procent af virksomhedens produktion.

For at se pressemeddelsen i pdf klik her.