e
Published
24 .jul.2017

Et væld af blomster og en fryd for øjet

Flere og flere landmænd rundt om i det danske land sår blomsterstriber på deres marker.

Én af dem er DLF delegeret Preben Nielsen fra Tandrup I/S ved Bedsted Thy, som driver et familie landbrug med 230 ha, hvoraf de 190 ha er under plov. Avlen består af korn til fremavl og frøgræs til DLF.

Familien vil gerne have noget pænt at se på i hverdagen og ønsker at sende et positivt signal til omgivelserne og folk som færdes i området.

Preben fortæller med et smil, at han for nyligt blev kontaktet af forældrene til en kommende brud, som ville høre, om de måtte plukke blomster til æresporten til hendes bryllup - selvfølgelig måtte de det.

DLF blomstreblandingen blev sået d. 11. april og efter 8 uger var de første blomster at se. Det store væld af blomster vil fortsætter ind i efteråret og helt frem til nattefrosten.

I vårbygmarken til venstre, har Preben sået blomsterblandingen med frøkasse som bredspredte de små frø, mens efterharven lige har dækket frøene med lidt jord. Marken med rajgræssen Duparc til højre har fået samme behandling. For god etablering havde Preben pløjet og rotorharvet før såning. Resultatet taler for sig selv.

Fotos er taget af Sara Lilleøre Nielsen

DLF sælger blomsterblandingen igennem vores forhandlernet og direkte til DLF frøavler.

Fotos: Sara Lilleøre Nielsen