e
Published
13 .apr.2018

Food Nation Visitor Centre i København

Food Nation har åbnet et nyt Visitor Centre i København, der skal kickstarte partnerskaber og samarbejdsmuligheder inden for fødevareklyngen.

Det nye center præsenterer Danmarks bidrag til forskning, viden og produktion af fødevarer. HKH Kronprins Frederik, udenrigsministeren og erhvervsministeren deltog i åbningen sammen med partnere og interessenter omkring Food Nation, som var mødt op for at bakke op om projektet, og de fik præsenteret nogle af de projekter som Food Nation arbejder på i samarbejde med forskellige danske virksomheder.

Formålet med Food Nation og det nye Visitor Centre er at øge opmærksomheden på Danmark som ledende fødevarenation. Food Nation bidrager således med at øge den danske fødevareeksport samt synliggørelsen af danske fødevarevirksomheder og organisationer som attraktive arbejdspladser.

DLF er partner i Food Nation og bidrager med forskellige cases og projekter. Eksempelvis fremhæves et forskningsprojekt om øget selvforsyningen af danskproduceret protein fra græs til foder, der kan mindske behovet for import af sojabønner fra den anden side af jorden. Dette projekt kan fremme brugen af græs til fødevareproduktion til gavn for miljøet. Læse mere om projektet her.   

Du kan også læse mere om Food Nations nye Visitor Centre her.