e
Published
27 .okt.2015

Global struktur sikrer godt resultat i DLF

Med en rekordomsætning på 3,390 mia. kr. og et resultat før renter og skat på 157,9 mio. kr. fremlagde DLF AmbA et godt resultat på koncernens generalforsamling den 27. oktober. Rekordomsætningen er skabt på baggrund i vækst i blandt andet Vesteuropa, Canada og Kina


Koncernvirksomhederne i Storbritannien, Canada og New Zealand bidrog sammen med etableringen af DLF Seeds i Irland til en omsætningsvækst og et godt resultat for DLF i regnskabsåret 2014/15. 
Koncernomsætningen blev 3,4 mia. kr. i 2014/15, hvilket er en mindre fremgang i forhold til sidste sæson. EBIT resultatet udgjorde 157,9 mio. kr., og årets koncernresultat efter skat blev 102,4 mio. kr. Koncernens mængdemæssige afsætning af frø endte med at blive på niveau med sidste sæson.

Adm. direktør Truels Damsgaard peger på flere forklaringer til regnskabsresultatet.

”Resultatet er skabt gennem en solid indsats i alle koncernselskaber. Salget er gennemført til et fornuftigt prisniveau gennem sæsonen, og vi kan glæde os over en afsætningsvækst på det vesteuropæiske marked efter nogle år med stagnation. 

Derimod blev eksportaktiviteterne fra vores koncernselskab i USA ramt af havnekonflikten på den amerikanske vestkyst og en stærk dollar. Men her har vores globale struktur vist sin styrke ved, at vi har været i stand til at udnytte de salgsmuligheder, som et mindre udbud af amerikansk frø og en stærk dollar har skabt. Det resulterede blandt andet i, at eksporten fra Europa til Kina blev det største nogensinde, og at vi voksede på markedsandele i Middelhavsområdet.
Blandt årets øvrige højdepunkter kan vi fremhæve et flot græsfrøsalg på det canadiske marked drevet af en god økonomi i kødkvægssektoren, lige som New Zealand leverede et stærkt resultat.”

Regnskabsresultatet skal også ses i lyset af at, selskabets ejere er afregnet historisk højt for høsten 2014.

”Vi er glade for, at vi kombineret med et godt regnskab igen har været i stand til at levere en frøafregning til de danske frøavlere, der har været særdeles konkurrencedygtig,” siger Truels Damsgaard.

Læs hele pressemeddelelsen her