e
Published
15 .mar.2020

Grass Summit 2020 om klimaløsninger

Hvordan løser vi klimaudfordringerne i foder- og plæneproduktionen? En måde at starte på er at samle alle eksperterne på området.

Èn gang om året samles DLF’s forædlere, forskere og produktchefer fra hele verden for at evaluere nye sorter og for at drøfte hvilke innovative løsninger skal læse nuværende og kommende udfordringer.
Dette år var ingen undtagelse og med nye kolleger fra PGG Wrightson Seeds (NZ), der sidste år blev opkøbt af DLF, kunne godt 50 eksperter sætte deres aftryk på mødet, der blev afholdt ved DLF’s forædlingsstation i Store Heddinge.

Udvikling af nye klimaløsninger involverer dels screening og udvælgelse af den bedste genetik, dels formulering af robuste og højtydende blandinger, der er sygdomsresistente og persistente over flere år. Hertil er samlingen af eksperter fra forskellige kontinenter helt afgørende, da hver person medbringer vigtig erfaring og viden om afgrøder, sorter, og udfordringer fra vidt forskellige forhold.

Hvert eneste produkt DLF bringer på markedet er et resultat af en sådan fælles indsats for bedre vækst og bedre indtjening hos slutbrugeren. Det kan kun være godt.