e
Published
8 .apr.2019

Grønt på toppen

Når Københavns nye skibakke, Copenhill, åbner senere på foråret, er det ikke sikkert, at der er koldt på toppen. Men der er med garanti grønt!

De kreative tanker har haft frit spil, da Amager Ressource Center (forbrændingsanlægget) blev projekteret. Det ses tydeligt i den arkitektonisk flotte bygning, hvor affaldshåndtering er tænkt på en fuldstændig ny måde, og hvor det funktionelle er smeltet sammen med fornøjelse.

Det har resulteret i Københavns første skibakke med flere typer løjper med forskellige sværhedsgrader, som kan benyttes hele året – også om sommeren. Er man ikke til skiløb, er der også hiking- og løberuter på siderne af bakken.

Hvordan laver man egentlig en skibakke i en hovedstad?

Skibakken er anlagt på taget af forbrændingsanlægget. Først er der lagt et specielt næringsrigt vækstmedie på 25 cm. I det er der sået græsfrø. Her er valgt Masterline Prodana, fordi græsset skal kunne klare mange forskellige klimatiske påvirkninger som f.eks. hård blæst, vinterudtørring, slid, sol og skygge.

Syet sammen med græsrødder

Efter græsset er blevet sået, er der lagt en tynd, perforeret dug over, hvor græsset skal vokse op igennem. Til slut er der lagt skimåtter på – det er de grønne måtter, som skiene glider på. De bliver løbende vandet, så skiene kan få god fart.

Græsset er kommet rigtigt godt op i hullerne i skimåtterne. 

Græsløsningen er valgt, fordi græssets rodnet holder på hele underlaget. Samtidig giver det skibakken et flot, naturligt look. Græsfrøene blev sået i det sene efterår 2018 og i slutningen af marts, er de kommet virkelig godt op imellem hullerne i skimåtterne.

Ud over det sædvanlige

Har du også et projekt lidt ud over det sædvanlige? Lad os hjælpe med at finde en græsløsning, der passer.

Ultimo marts var skibakken ikke helt færdig endnu.