e
Published
2 .nov.2017

Højt udbytte med DLF Alfalfa under svenske forhold.

Selvom klimaet og jordtypen ikke er ideelle til lucerne, så viser et svensk forskningsprojekt, at det stadig er muligt at dyrke DLF Alfalfa og høste et udbytte sammenligneligt med rødløver under nordiske forhold.

Forskere på det svenske landbrugsuniversitet har testet flere sorter af lucerne dyrket i jordtyper, som er mindre egnet til lucerne. Under projektet målte forskere udbyttet, sukker samt andelen af fordøjelige og ufordøjelige fibre og sammenlignede med rødkløver.

DLF Alfalfa – CRENO, DAPHNE og LUDELIS – tre gode sorter til udfordrende jordtyper
Alfalfa præsterer normalt bedst i dybe, veldrænede og næringsrige jordtyper, som ikke altid forekommer i Skandinavien. Det betyder dog ikke, at det er umuligt at dyrke lucerne med et godt resultat. Svenske forskere fandt frem til, at især to DLF Alfalfa sorter præsterer imponerende godt i forhold til rødkløver i udfordrende jordtyper.

Især CRENO præsterer godt og giver allerede i første brugsår et udbytte sammenligneligt med rødkløver. I andet brugssår leverer CRENO et udbytte, som er ca. 3.000 kg/ha højere end rødkløver samt et højere proteinindhold og en højere fordøjelighed.

En anden DLF Alfalfa sort, DAPHNE, præsterede også bedre end rødkløveren, hvilket beviser, at DLF Alfalfa sorter er et godt valg til det hårde, nordiske miljø. En tredje DLF Alfalfa sort, LUDELIS, er også et stærkt valg. LUDELIS er især egnet til udfordrende klimatiske forhold med sandede jorde og lav pH.

Gode resultater fra DLF's Alfalfa forædlingsprogram
DLF har opnået gode resultater i forædling af alfalfa efter overtagelsen af Florimond Desprezs forædlingsprogram i 2016. DLF fortsætter derfor også med at udvide portofolien i DLF Alfalfa ved at forædle højtydende alfalfa sorter under navnet: DLF Alfalfa.

Kontakt din lokale leverandør af DLF frø, hvis du vil vide mere om DLF Alfalfa.
Læs mere om DLF Alfalfa her.