e
Published
10 .jan.2020

Hvilken græsblanding skal du vælge til din hest

Nyetablering af hestefolden og græsmarken - husk at vælg den bedste græsblanding til din hest.

Heste er meget selektive i deres valg af græsser. Derfor har DLF udviklet seks forskellige græsblandinger, som alle egner sig specifikt til heste.

De specifikke blandinger kan hjælpe dig til at finde den bedste græsblanding, hvad enten det er til rideheste eller ponyer, om det er til hø, wrap eller afgræsning eller om du ønsker en græsblanding med lavt sukkerindhold, højt fiberindhold eller blandinger med urter.

I valget af den korrekte græsblanding til heste, er det vigtigt at tage stilling til hestens specifikke behov og anvendelsesformål, men økonomiske hensyn i forhold til optimal arealudnyttelse og græsudbytte kan også være en vigtig overvejelse.

Der findes relativt få undersøgelser, som dokumenterer, hvilke græsser heste foretrækker, men har man bare en smule kendskab til heste, så lærer man hurtigt, at hesten foretrækker nogle græsser frem for andre.

En svensk undersøgelse har undersøgt flere forskellige typer af græsser og deres mulige anvendelse i et afgræsningsforsøg med heste.

Undersøgelsen viste tydeligt, at timoté, alm. rajgræs og strandsvingel egner sig godt til heste, men også at rødsvingel, engrapgræs, og hvidkløver samt lucerne kan være en del af blandingen. En ekstra fordel ved anvendelse af hvidkløver, rødsvingel og engrapgræs er, at de skaber en holdbar, tæt og slidstærk bund i marken.

I DLF har vi til sæson 2020 sammen 6 blandinger med hvert deres formål og indhold.

HorseMax 61
En græsblanding som er god til afgræsning med en høj andel af rajgræsser og hvidkløver.

HorseMax 62
En udbytterrig og meget holdbar græsblanding til både slæt og afgræsning. Lav på sukker og høj på fiber.

HorseMax Alfalfa
En blanding med naturlig kvælstoffiksering til gavngræssets vækstbetingelser. Den er bedst til slæt, men kan også anvendes til afgræsning. Lav på sukker og høj på protein og fiber.

HorseMax Fiber
Blandingen til både slæt og afgræsning og alle jordbundsforhold. God til slæt og afgræsning. Udbytterig og meget holdbar. Lav på sukker og høj på fiber.

HorseMax Fiber med ProNitro
Blandingen med samme gode egenskaber som HorseMax Fiber, men er specielt egnet til hurtig etablering og reetablering af hestefolde og græsmarker, og hvor muligheden for gødning kan være begrænset.

HorseMax slæt
En meget udbytterig blanding som hovedsageligt egner sig til slæt. Slæt skal tages sent for lavt sukker indhold og højt indhold af fiber.

HorseMax Solfaxi
Denne græsblanding er til dig som gerne vil gøre noget ekstra for din hest, og pleje dens fordøjelse med mange forskellige urter.

Kontakt din lokale konsulent for at høre mere om DLFs hesteblandinger Horsemax Slæt, Horsemax Fiber, HorseMax 61, HorseMax 62, HorseMax Alfalfa og HorseMax Solfaxi, som hver især har deres kvaliteter samt et lavt sukkerindhold.

Vi er også interesseret i at høre mere om din erfaring med vores blandinger og skabe endnu bedre blandinger, så kontakt os endelig.