e
Published
18 .sep.2017

Kunstgræs får 👎 af spillerne

Spillerforeningen har igen i år kåret Danmarks bedste samt værste baner i samarbejde med superligaens 14 anførere. Samtidig har Spillerforeningen foretaget en undersøgelse af medlemmernes holdning til at spille på kunstgræsbaner frem for almindeligt græs eller hybridbaner.

De seneste fem sæsoner har FCM, FCK samt BIF vundet kåringen af Danmarks bedste bane. Førstepladsen gik i år til Brøndby IF og deres hybridgræs bane. Hybridgræs giver banen den styrke og stabilitet, som er påkrævet for at blive kåret til Danmarks bedste bane.

Formålet med kåringen er ikke mindst at hylde de groundsmen, som holder banerne ved lige, men samtidig også at forbedre banerne og dermed spillernes forhold. Fodboldbanen skal være sikker at spille på, og uge efter uge have en høj standard.

Kunstgræsbanen på Right to Dream Park i Farum indtager for femte år i træk sidstepladsen på spillernes rangliste, og dette selvom FC Nordsjælland har skiftet den gamle kunstgræsbane ud med en ny.

Græs frem for kunstgræs
Spillerforeningen har foretaget en undersøgelse blandt foreningens medlemmer. Og den viser, at det ikke kun er Superligaens anførere, der foretrækker græs. Undersøgelsen viser, at der er bred enighed om, at brugen af kunstgræs langt fra er som at spille på almindeligt græs.
Blandt nogle af de største kritikkere af kunstgræsbaner er de unge: ”Således mener hele 97,2% af spillerne i aldersgruppen 19-22 år, at turneringskampe på kunstgræs enten er ”dårligere end på almindeligt græs” (41,7%) eller ”meget dårligere end på almindeligt græs” (55,5%).  

Du kan læse Spillerforeningens undersøgelse her