e
Published
28 .jul.2017

Nu er det tid til at så efterafgrøder

Vi er fremme ved den tid på året, hvor landbruget skal begynde at etablere sine pligtige efterafgrøder, MFO efterafgrøder, frivillige målrettede efterafgrøder samt de frivillige efterafgrøder.

Vi har flere blandinger og komponenter, som passer på den enkelte mark og ejendom.

Skal du f.eks. bruge en MFO-blanding, som kan spredes lige før eller efter høst, så har vi en spændende nyhed i år som hedder MFO Radis. Blandingen indeholder olieræddike, honningurt og foderradis STRUCTURATOR. Denne blanding bearbejder jorden i dybden med olieræddike, den fin-deler det øverste pløjelag med honningurt, og foderradisen bryder pløjesålen og harvesålen,

Foderradis STRUCTURATOR. 

”Efter min mening er MFO Radis den bedste MFO-blanding i markedet”, siger Søren Knigge, som er salgskonsulent hos DLF.

Hvis du spreder din efterafgrøde før høst, så hold lave omdrejninger på sprederen, så du skåner frøet. Snit halmen så du bevarer fugten omkring frøet, og hold kornvognen ude af marken ved høst, så et fornuftigt plantetal opnås.

Etablerer du din efterafgrøde efter høst så kør gerne indenfor 24 timer efter mejetærskeren, så du udnytter fugten i bunden af marken til en god fremspirring. Harv i 3-4 cm dybde og placér frøet i 1-2 cm for en perfekt fremspirring. En afsluttende pakning af frøet vil være optimalt for en god jordkontakt til frøet.

For rådgivning og salg - kontakt én af vores konsulenter.

Læs mere om vores efterafgrøde-blandinger her.