e
Published
10 .apr.2018

Ny MFO-blomsterblanding fra DLF

Inden den 30. april er det muligt at etablere en MFO-bestøverbrak som et nyt medlem af MFO familien.

Ny MFO-blomsterblanding fra DLF

Inden den 30. april er det muligt at etablere en MFO-bestøverbrak som et nyt medlem af MFO familien. Denne mulighed kører parløb med MFO-blomsterbrak. I begge tilfælde skal arealet mekanisk jordbehandles før såning.

MFO-bestøverbrak

DLF tilbyder følgende to færdige blandinger til bestøverbrak:

Bivenlig blomsterbrak i 10 kg sække. Udsædsmængde er 6-8 kg/ha. Denne omkostningsbevidste blanding er lavet specielt til bier og de lidt større brakarealer. Bivenlig blomsterbrak består af: oliehør, hvidkløver, rødkløver, honningurt, boghvede og solsikke.

Pollen & Nektar blanding, som DLF har udviklet sammen med Danmarks Biavlerforening, er til dem, der vægter bierne og insekterne højest. Blandingen kommer i 2 kg poser, og udsædsmængden er 15 kg/ha. Pollen & Nektar blandingen består af: oliehør, stenkløver, boghvede, honningurt, fodermarvkål, alsikekløver, esparsette, kællingetand, rødkløver og hvidkløver.

MFO-blomsterbrak

Ud over de to Bestøverbrak-blandinger, som også kan anvendes som blomsterbrak-blandinger, anbefaler DLF blandingerne: Markvildt, dækning og føde og Kyllingemix til forårssåning til MFO-blomsterbrak.

Begge blandinger er udviklet sammen med Danmarks Jægerforbund. De anvendes i forvejen som vildtblandinger med en stor mangfoldighed af arter, der tilgodeser vildtet, naturen og insekter.

Bland selv din Bestøverbrak- og Blomsterbrakblanding

DLF lagerfører og sælger mange forskellige blandinger og arter i småpakninger fra 1-10 kg. Det giver dig mulighed for at sammensætte din helt egen blanding med lige det indhold, du ønsker. Herunder også en del økologiske frø.

Type Vægtningsfaktor på MFO-areal Sammensætning af blanding
MFO-bestøverbrak 1,5 Mindst tre pollen- og nektarproducerende arter
MFO-blomsterbrak 1,0 Mindst to frø- og nektarproducerende arter
MFO-efterafgrøde 0,3 F.eks. græs, oliræddike m.m.

MFO-bestøverbrak skal indeholde minimum tre forskellige pollen- og nektarproducerende arter, som til sammen skal udgøre minimum 50 % af blandingen.

MFO-blomsterbrak skal indeholde mindst to forskellige frø- og nektarproducerende arter.

Få flere oplysninger hos DLF på  www.dlf.dk , telefon: 63 17 16 00 eller hos en af vores mange forhandlere rundt i landet.