Styrk biodiversiteten i land og by

Blomster er en fryd for øjet og kan forskønner selv den kedeligste vejkant eller den mest uordentlige have. Ud over det kan blomster noget helt specielt ...
Styrk biodiversiteten i land og by

De kan forbedre levevilkårene for bier, sommerfugle og andre insekter, hvis fødegrundlag er blevet stærkt forringet de seneste år

lomsternes pollen og nektar fungerer nemlig som et bugnede spisekammer for insekterne

Blomster fylder mere og mere på dagsordenen både hos kommunerne men også i mediebilledet (f.eks. hjulpet godt på vej af DR’s programserie ”Giv os naturen tilbage”).

Hos os ser vi også, at interessen for blomsterfrø stiger. Alene i 2020 har vi kunne skrive 6 nye kommuner på listen over ”bivenlige kommuner”. ”Bi-venlig kommune" er et tiltag som Danmarks Biavlerforening og DLF har startet i fællesskab, og projektet har til formål at hjælpe bierne med at finde føde. Vi har sammen udviklet flere blomsterfrøblandinger, der både indeholder flotte blomster og føde til bierne. Alle kommuner, der sår mindst 1 ha med bi-venlige blandinger, bliver certificeret ”bivenlig kommune”.

Også i landbruget bliver der sået blomster. Du har sikkert selv lagt mærke til de flotte og farvestrålende vejkanter, når du kører rundt i landet. Rent faktisk er der i år blevet sået ca. 1.000 km vejkant med kulørte blomsterfrøblandinger.

Der findes rigtig mange forskellige blomsterfrøblandinger, og nogle af disse er sammensat specielt med henblik på at styrke biodiversiteten og tiltrække bier, sommerfugle og andre insekter.

Her får du et overblik over de blomsterfrøblandinger, der styrker biodiversiteten bedst:

Til din egen have

Når du sår Turfline Blomstereng i din have, bidrager du til at styrke samspillet mellem bier og planter. Når du giver bier, sommerfugle og andre insekter mulighed for at søge pollen og nektar, sikrer du samtidig en god høst af frugt og bær. Blandingen består af græsser og vilde blomster og er udviklet i samarbejde med Danmarks Biavlerforening.

Turfline-serien vil du til foråret desuden kunne så Sommerfugleblanding, som er sammensat af blomster, der tiltrækker sommerfugle.

Se her hvor du kan få fat i blandingerne.

Til anlægsgartnere, kommuner, golfbaner …

Sammen med Danmarks Biavler forening har vi sammensat nogle helt særlige blomsterfrøblandinger til den grønne sektor, der især tilgodeser bier og andre insekter:

Engblanding til lerjord har en høj pollen- og nektarproduktion, og en stor del af arterne er vildtvoksende i Danmark. I blandingen indgår enårige arter, som giver en rig blomstring allerede første år. Herefter tager de flerårige arter over.

Dansk Vildeng (uden græs) består af 28 vilde, danske blomster, som er indsamlet og fremavlet i Danmark. Blandingen er bedst egnet til sandet jord.

Kontakt os hvis du er interesseret i blandingerne. Vær opmærksom på at vi ikke sælger direkte til private.

Til landbruget

Grøftekanten er et ideelt sted at skabe et rigere insektliv. Det kunne f.eks. være med den 1-årige blomsterfrøblanding: Landmandens blomsterblanding.

Blandingen indeholder 17 forskellige sommerblomster, som blomstrer over lang tid. Det flotte blomsterflor vil med garanti tiltrække insekter og beundrende blikke fra forbipasserende.

Vil du gøre mere for humlebier, vilde bier og andre insekter anbefaler vi vores Pollen- og nektarblanding, der er lavet i samarbejde med Danmarks Biavlerforeningen og Danmarks Jægerforbund.

Spørg efter Landmandens blomsterblanding eller Pollen- og nektarblandingen hos én de forhandlere, der sælger DLF produkter til landbruget.