e
Published
11 .jul.2017

Vælg den rigtige græsblanding til din hest

Det er sæson for ny- og reetablering af hestefolden og græsmarken. Husk at vælge den bedste græsblanding til din hest.

Heste er meget selektive i deres valg af græsser. Derfor har DLF udviklet seks forskellige græsblandinger, som alle egner sig specifikt til heste. Det kan hjælpe dig til at finde den bedste græsblanding, hvad enten det er til rideheste eller ponyer eller om der er brug for græs til hø, wrap eller afgræsning med lavt sukkerindhold, højt fiberindhold eller blandinger med urter.

I valget af den korrekte græsblanding til heste, er det vigtigt at tage stilling til hestens specifikke behov og anvendelsesformål, men økonomiske hensyn i forhold til optimal arealudnyttelse kan også være en vigtig overvejelse.

Der findes relativt få undersøgelser, som dokumenterer, hvilke græsser heste foretrækker, men har man bare en smule kendskab til heste, så lærer man hurtigt, at hesten foretrækker nogle græsser frem for andre. En svensk undersøgelse har undersøgt flere forskellige typer af græsser og deres anvendelsemuligheder i et afgræsningsforsøg med heste.

Undersøgelsen viste tydeligt, at timoté, alm. rajgræs og strandsvingel egner sig godt til heste, men også at rødsvingel, engrapgræs, og hvidkløver samt lucerne kan være en del af blandingen. En ekstra fordel ved anvendelse af hvidkløver, rødsvingel og engrapgræs er, at de skaber en holdbar, tæt og slidstærk bund i marken.

Kontakt din lokale konsulent for at høre mere om DLFs hesteblandinger Horsemax 60, Horsemax 60S, HorseMax 61, HorseMax 62, HorseMax lucerne og HorseMax Solfaxi, som hver især har deres kvaliteter samt et lavt sukkerindhold.