e
Published
5 .jul.2017

Velbesøgt international konference om plæne- og golfgræsser

Skandinavisk test af plæne- og golfgræsser tiltrækker folk fra hele verden.

NIBIO Landvik tester, som en del af SCANTURF/SCANGREEN samarbejdet mellem de skandinaviske lande, plæne- og golfgræsser i forhold til slidstyrke, overvintringsevne, tørkepotentiale og etablering. Fremmødet var derfor også stort, da NIBIO Landvik forsøgsstation endnu engang åbnede dørene for professionlle plæne- og golfgræsentusiaster.

FABIAN, TETRASTAR og Double er 4turf® sorter, der har klaret sig fantastisk godt i de skandinaviske plænegræsforsøg, og de er karakteriseret ved stor hårdførhed i forhold til de traditionelle sorter af alm. rajgræs, der anvendes til sportsplæner. 4turf® er også internationalt blevet efterspurgt i plænegræsblandinger, hvor det indgik på Maracanã  stadion i Rio til de olympiske lege og VM i fodbold , men også til mange af de stadioner, der var værter for EM i Frankrig sidste år og nu også i Rusland til Confederations Cup 2017.

Arrangementets fokus var den ordinære test og afprøvning af plæne- og golfgræsser, men der var også tid til, at se forsøg med fokus på anvendelse af forskellige gødningstyper.

Konferencen afholdes hvert andet år og giver mulighed for, at møde profesionelle folk fra plæne- og golfsegmenten. For udveksling af erfaringer og opdateringer i forhold til den seneste forskning og udvikling, er konferencen bestemt et besøg værd.