e
Published
28 .okt.2019

Vi omsætter viden til vækst

2018/19 blev et forrygende år for DLF med salgsrekorder i foder- og plænefrø og med rekorder både på omsætning og EBIT


Truels Damsgaard, adm. direktør i DLF AmbA, kunne på selskabets generalforsamling i dag præsentere en rekord stor omsætning på 5.294 mia. kr. og et EBIT på 291 mio. kr. for sæsonen 2018/19. Resultatet er det hidtil stærkeste driftsresultat i frøvirksomhedens lange historie. Væksten i både omsætning og EBIT er især drevet af en stærk efterspørgsel på græsfrø i Nordamerika og Nordvesteuropa.

Ved regnskabsgennemgangen gennemgik Truels Damsgaard DLF-koncernens forretningsområder med kerneforretningen i kløver– og græsfrø til foder og plæner samt roer og grøntsagsfrø.

”DLF har gennem de seneste år gennemgået en forvandling til nu at være en global planteforædlings- og frøvirksomhed med et bredt fundament både geografisk og forretningsmæssigt. Når vi i indeværende sæson ser den fulde regnskabsmæssige effekt af opkøbet af PGW Seeds, vil vi have fordoblet vores omsætning over tre år, og vi har nu en virksomhed med 2.000 dygtige medarbejdere dedikeret til frø over hele verden. Det er et meget stærkt fundament for DLF.

Læs mere i DLFs forretningsrapport