e
Published
2 .maj.2019

Vidste du, at der ikke findes en "one size fits all" løsning til pleje af græs?

God græspleje er, når du blander viden om, hvornår du skal begynde arbejdet med de helt rigtige græsfrø til formålet.

Dine færdigheder som groundsman eller greenkeeper er afgørende for dine baners succes, og du arbejder utrætteligt for at holde græsset tip-top, så andre kan nyde det.

Men du kan ikke gøre alt selv. For at skabe topprofessionelle resultater, har du brug for det bedste græsfrø, du kan få fat i. Med højtydende frø kan du udføre de mirakler, som andre forventer af dig. Du kan etablere baner hurtigere, og med eftersåning kan du reparere og genoplive banen efter en weekend fyldt med sport eller opgradere den i slutningen af ​​en lang og hård sæson.

Græspleje kræver både viden og indsigt. Afhængigt af hvilke krav du har til dine baner, findes der forskellige strategier og græsarter og -sorter, der kan bruges.

Til baner, der skal klare hårdt slid, har du brug for stresstolerant og sygdomsresistent græs med en tæt overflade. Du har også brug for en gennemtænkt tidsplan over eftersåninger og græsfrø, der kan klare opgaven.

De forskellige græsarters særlige egenskaber skal passe til formålet, så din bane fungerer som forventet, og ingen egenskaber kan stå alene. Stoloner kan for eksempel være gode til at løse nogle græsproblemer, men de kan ikke stå alene som en strategi for græspleje.

Stoloner i rajgræsser genereres ikke i etableringsfasen. Og da rajgræsstoloner er afgørende, vil hver stolon ophøre med lateral vækst ved produktionen af ​​hvert skud. Derfor kan denne særlige funktion ikke stå alene som en løsning til f.eks. professionelle fodboldbaner, hvor tørven fornyes hyppigt.

Gode råd om græspleje til fodbold og golf: