e
Published
11 .jul.2019

Vidste du det om alfalfa fra DLF?

Ved du allerede hvilken mængde kvælstof alfalfa efterlader i marken ellers læs mere her.

Der er mange grunde til at dyrke Alfalfa. Den er både tørketolerant, miljøvenlig og så er det en økonomisk gevinst, da den kan reducerer brugen af kvælstof.

Alfalfa har et omfangsrigt rodsystem og efterlade ca. 10 ton organisk materiale i jorden. Den store mængde organisk materiale giver ikke mindst en bedre jordstruktur, men afgiver ligeledes ca. 200 kg kvælstof per ha. Kvælstoffet afgives langsomt og det er muligt at se en effekt i flere år.

Den langsomme afgivelse af kvælstof betyder, at 65% af den fikserede kvælstof afgiver I løbet af de første to år, mens 15% kvælstof afgives i 3. og 4. år, og 20% afgives i det følgende år.

Fordelen ved at dyrke alfalfa er derfor længerevarende og det er derfor muligt at reducere brugen af kvælstof i flere år.

Alfalfa giver tonsvis af tørstof per hektar og det er særdeles proteinholdigt og derfor er alfalfa en særdeles attraktiv afgrøde. Den mængde organisk materiale som alfalfa efterlader svarer til 10 tons og er fordelt med:

  • ​3 ton i planten over jorden
  • 5 tons i pæleroden indtil 20 cm dybde
  • 1,5 ton i rødder mellem 20 cm og 100 cm

Der er mange fordele ved at dyrke alfalfa fra DLF, og hvis du er interesseret i at vide mere, så kan du altid kontakte din lokale forhandler af produkter fra DLF eller læse mere her.