e
Published
15 .apr.2019

Vidste du: for en slidstærk bane, vælg en hårdtarbejdende græsblanding

Hvis du ønsker en slidstærk bane, skal du kigge på græsblandingen som helhed. Den rette græsblanding sikrer dig ikke kun høj slidstyrke men også mindre vedligeholdelse.

Alle arter har deres egne særlige egenskaber og styrker. I en græsblanding komplementerer arterne hinanden, og en egenskab hos én enkelt art kan aldrig stå alene som en samlet løsning.

Hemmeligheden ligger i kombinationen af forskellige arter i græsblandinger. Det giver en synergieffekt og sikrer den robusthed, der er nødvendig ved forskellige slid- og klimaforhold. Derfor kan en enkelt art som stolons ikke stå alene som en løsning i professionelt plænegræs-management.

stolons and rhizomes

I sin bredeste definition er en stolon en lateral udløber, der vokser vandret over jorden og laver rodskud ved knuderne og producerer nye planter herfra. Stolons bør ikke forveksles med rhizomer, der er laterale udløbere, der vokser under jordoverfladen. 

Et tæt og slidstærkt græstæppe er nøglen til en vellykket bane. Ingen af de egenskaber, der vurderes på de anbefalede sportslister, er forbundet med stolons. Faktisk domineres de øverste placeringer i officielle lister af skudtætte rajgræsser uden stolons. En græsblanding, der kombinerer egenskaber fra flere græsarter, giver øjeblikkelig stresshåndtering 24/7.

Sådan får du en slidstræk bane:

  1. Identificér dit behov og dine ressourcer
  2. Vær omhyggelig med at vælge den helt rigtige græsblanding specielt egnet til dine arealer
  3. Med det rette management kan du nu nyde en bane, der lever op til dine forventninger

Find din blanding her.