e
Published
3 .aug.2017

Vildtafgrøder: Åbent hus i Ballum

I Ballum lidt nord for Højer arbejder en entusiatisk mælkeproducent flittigt med vildtafgrøder på sin ejendom. Foreløbig har han udlagt 3,5 ha med forskellige vildtstriber.

Tonny Lønne, mælkeproducent og passioneret jagthundemand, har derudover sammen med DLF anlagt 6.000 m2 demonstrationsparceller og afholdt tirsdag aften åbent hus arrangement. 
-Det er anden gang i sommer, vi holder åbent hus hos Tonny Lønne. Første gang var omkring Sankt Hans med 50 deltagere og her 1. august deltog 25. Begge gange var det især jægere, som deltog. Interessen for at øge mangfoldigheden i landbruget med vildtafgrøder er stor, og det er ofte jægerne, som motiverer landmænd uden jagtintereser til at etablere vildtstriber, fortæller salgskonsulent Søren Knigge, DLF.  
Han understreger, at man med forskellige frøblandinger kan hjælpe henholdsvis insekter, fugle og pattedyr i landbrugslandet.
Foto: Søren Knigge, DLF viser rundt i demonstrationsmarken i det flade vadelandskab hos Tonny Lønne, Ballum nord for Højer.