Påskelilje (Narcissus)*

Påskelilje (Narcissus)

Påskeliljen findes i et stort antal former. Blomsterne har et trompetformet bæger - typisk gult. Det er omgivet af seks kronblade, blomsterkronen. Kronen kan være gul, men ses oftest i en lysere nuance. Der findes også helt hvide sorter. Narcisser fungerer perfekt i arealer med græs. Her kan de blomstre år efter år, hvis de ikke klippes ned for tidligt efter afblomstring. 

 

 

Tulipan (Tulipa)

Tulipan (Tulipa)

De mange tulipansorter opdeles i forskellige grupper - bl.a. de hårdføre Darwin hybrider, de elegante Liljeblomstrede samt Viridiflora typerne med de grønne striber på kronbladene. Tulipaner er fantastiske i krukker og bede, men de mere hårdføre typer fungerer også godt i vores blandinger til maskinel lægning i græs. Særligt for tulipaner er det afgørende at vælge løg med en god størrelse, hvis man ønsker blomstring gennem flere år. 

 

 

 

Krokus (Crocus)*

Krokus (Crocus)

Blomsterne er 5-10 cm høje og kommer bedst til sin ret, når de står i klippet græs. Med sin blomstring allerede fra februar-marts er krokus et af de tidligste forårstegn. Især de botaniske arter kan komme igen år efter år. Crocus tommassianus er særligt god til at selvså og til forvildning.
Der findes også efterårsblomstrende sorter, som er mere diskrete i farverne end forårskrokus. 

 

 

 

Hyacint (Hyacinthus)

Hyacint (Hyancithus)

 

Blomsterne har en pragtfuld duft og meget intense farver. Hyacinter anvendes mest i krukker og bede, da de ikke er velegnede til at lægge i græs. Arten er naturligt forårsblomstrende, men også ideel, når den drives frem i potter indendørs om vinteren.

 

 

 

Øvrige løg

Sortimentet indeholder desuden blomsterløg som:
 allium*
 amaryllis
 anemone
 camassia*
 chionodoxa*
 cyclamen
 erythronium
 fritillaria
 galanthus*
 geranium
 hyacinthoides
 ipheion
 iris
 ixia
 leucojum*
 muscari*
 ornithogalum
 scilla*

 

*Arter der er særligt velegnede til lægning i græs.

Hvis du bestilller i god tid, kan vi imødekomme næsten alle ønsker.

Klik og søg i hele sortimentet her.