Græsfrø med madpakke

ProNitro - frø med egen madpakke

Hos Vildbjerg Sport- og Kulturcenter er der konstant et højt slid på alle banerne. Det er bl.a. den årlige Vildbjerg Cup i august, der sætter banerne på den ultimative prøve. Her skal grønsværen holde til sliddet fra 1.900 kampe fordelt på fire dage. 

På nogle af Vildbjergs baner har græsvæksten ikke været optimalt, så Grounds Manager Karsten Paaske var på udkig efter en ny, slidstærk løsning. Valget faldt på en topskrælning efterfulgt af såning med Masterline Superliga ProNitro på Vildbjergs stadionbane.

Næringsbehov dækket fra starten

Det særlige ved ProNitro er, at hvert enkelt frø er pakket ind i en skal af gødning. Det vil sige, at madpakken er med fra starten, og at alle frø får nøjagtig den næring, de skal bruge, fra starten. 

”Det er svært at se på planten, når den har behov for næring. Med ProNitro er der jo gødning med til de første 8 uger. Og gødningen kommer jo også ensartet ud, så alle planterne får det samme at starte på”, siger Karsten Paaske og fortsætter: ”Græsset bliver utrolig hurtigt tæt. Det gror ikke hurtigere, men det gror mere jævnt over banen”.

Når gødningen er tilgængelig for græsplanten helt fra starten, får man en mere sikker etablering. ”Hvis der kommer et stort regnskyl, når du lige har givet kunstgødning, så regner det hele væk. Det risikerer du ikke her”, fortsætter Karsten. 

 

Græsfrø med madpakke

ProNitro frøene kommer stærkt fra start.

Tid sparet – og ingen kørespor

Når græsfrøene er pakket ind i gødning, sparer Karsen en arbejdsgang, da han ikke skal ud og sprede gødning bagefter såningen. Desuden slipper Karsten for at skulle arbejde på banen igen, hvis nu jorden er blød: ”Det havde været træls at skulle ind og lave kørespor bagefter for at gøde”. 


ProNitro til have, sportsbaner og golf

Du kan få ProNitro behandlede græsfrø til sportsbaner (Masterline Superliga), til have/park (Masterline Prodana) og til tees og greens. Tag fat i din konsulent for mere information, råd og vejledning. 

 

Facts about this case
Kunde

Vildbjerg Sport- og Kulturcenter

Projekt leveret

August 2016

Fakta

Grounds Manager Karsten Paaske har brugt 400 kg Masterline Superliga ProNitro på stadionbanen. Det svarer til 260 kg græsfrø og 140 kg gødning da græsfrøene er coatet med gødning.

View all facts