ProTurf Plus til MCH Arena

ProTurf Plus til MCH Arena

Nyt stadiongræs bestilt i 2011

Driftsansvarlig groundsman ved Herning kommune, Anders Faber Nielsen fortæller: ”Allerede i 2011 da det stod klart, at det store ridestævne kom til Herning, gik vi i gang med at forberede, hvordan vi igen skulle få gjort stadionet kampklart efter stævnet.” 

Belært af erfaringer med rullegræs, som ikke var dyrket på en hensigtsmæssig jordtype, var Anders Faber Nielsen denne gang meget bevidst om, at dyrkningen af rullegræsset skulle ske helt korrekt. Derfor kontaktede han sin leverandør af græsfrø, DLF, der har en 70 ha stor rullegræsproduktion ved Ribe.

Vækstlaget i rullegræsset passer med MCH Arena. For at være helt sikker på et godt resultat valgte Herning kommune at få lagt 5 cm ukrudtsfri vækstjord ud på produktionsarealet, som er præcist magen til den grovsandede jord, der er på MCH Arena i forvejen.

Anders Faber Nielsen fortæller: ”Matchende vækstlag er vigtigt for, at græsset bliver drænet ordentligt og ikke bliver slidt i stykker i sæsonens tidligste og seneste kampe, som ofte spilles i regnfulde perioder. Dermed er vi helt sikre på, at tingene passer sammen.”

5 cm lyder måske ikke af meget, men når det er over et areal, der svarer til en hel boldbane bliver det i nærheden af 800 tons jord, der skal fordeles. For at vækstjorden kan blive lagt i et helt jævnt lag på produktionsarealet, sker dette ved hjælp af en laserstyret bulldozer.

ProTurf Plus skæres på produktionssted ved Ribe

ProTurf Plus skæres på vores produktionssted ved Ribe.

VM græs klar i Herning

Græsfrøet, som Prodana har brugt til rullegræsset, er en blanding af engrapgræs og rajgræs. De valgte sorter er blandt de mest slidstærke på markedet. Græsset blev sået i midten af oktober 2011 og dækket med fiberdug for at sikre en god spiring. Siden er græsbanen blevet passet og plejet efter alle kunstens regler.

Det indebærer eksempelvis eftersåning med rajgræstypen, 4turf®, som udmærker sig ved at være meget hårdfør og robust, hvilket har skabt stor interesse hos de professionelle brugere af sportsgræs. Det gælder f.eks. også i Frankrig, hvor 4turf® teknologien bliver brugt på EM banerne til den kommende slutrunde i 2016.

Facts about this case
Kunde

Herning Kommune

Projekt leveret

2013

Fakta

ProTurf Plus blev produceret specielt til vækstlaget på MCH Arena. Allerede 2 år før selve udskiftningen af græsset, blev de første frøene sået på vores produktionssted i Ribe. 

View all facts