Kontraktbetingelser

Som avler i DLF tegner du en frøavlskontrakt med DLF. I kontrakten er det beskrevet hvilken art og sort du producerer, hvor mange hektar der dyrkes på, og hvor meget basisfrø DLF leverer til udlægget. Derudover fremgår udlægstidspunktet og høstår af kontrakten. Frøavlskontrakten specificerer desuden nogle kvalitetskrav til de leverede frøpartier. Disse krav varierer efter, hvilken art du producerer. Frøavlskontrakten og betingelserne godkendes af bestyrelserne for DLF AmbA og DLF. 

Kontraktbetingelser for dyrkning af kløver- og græsfrø Kontraktbetingelser for fremavl af ærter, hestebønner og lupiner Kontraktbetingelser for dyrkning af gul sennep, olieræddike, fodervikke, fremavlsraps m.fl.

 

Håndtryk

 

EU’s handelsregler foreskriver, at sorter af  markfrø skal være certificeret for at kunne omsættes. Det er derfor vigtigt, at de gældende certificeringsbetingelser, som omtales i kontrakbetingelserne, overholdes.
Hvis du har yderligere spørgsmål til din frøavlskontrakt, er du velkommen til at henvende dig til din lokale avlskonsulent.