Lucerne - DLF Alfalfa

Lucerne også kaldet alfalfa er udbredt i store dele af verden og en af verdens vigtigste afgrøder og udbredt. Afgrøden egner sig både til det varme og tørre klima, men ligeledes til et tempereret klima, hvor den trives i veldrænede jorde med højt indhold af næringsstoffer.

Sorter af lucerne/alfalfa inddeles i 9 dvalegrupper. De ni grupper definerer afgrødes evne til at gå i vinterdvale og dermed dens evne til at overleve perioder med frost. Lucerne /alfalfa i gruppe 1 betyder, at sorten går hurtigt i vinterdvale, mens sorter i dvalegruppe 9 betyder, at afgrøden går sent i vinterdvale og dermed kan være sårbar i perioder med tidlig nattefrost.

Lucerne - DLF Alfalfa består af mange forskellige sorter, som alle har god holdbarhed, udbytte, proteinindhold, fordøjelighed, sygdomsresistens og stivhed i stænglen.

Sortimentet i Lucerne - DLF Alfalfa er hovedsageligt sorter som kan placeres i dvalegruppe 4, hvilke gør dem særdeles egnet til det tempererede klima, men de kan ligeledes anvendes under varmere himmelstrøg.

FAKTA

  • Rig på protein (18-20%), fibre og andre næringsstoffer og har dermed en høj foderværdi
  • ​​Fikserer op til 250 kg kvælstof i jorden og er dermed med til at øge udbyttet i den efterfølgende afgrøde
  • Har en dyb pælerod og kan derfor modstå perioder med ekstrem tørke uden reduceret udbytte. Den er derfor egnet til et varmt og tørt klima men også til regioner, hvor sommertørke forekommer
  • Kan opbevares som hø, men det er også muligt at ensilere afgrøden i mix med græs eller tørre og pelletere den
  • Nem at etablere og omkostningseffektiv med helt op til fem års udbytte

Reducerer bedriftens totale omkostninger ved mælke- eller kødproduktionen

Alfalfa og Sommerfugl

Klik her for at se Lucerne - DLF Alfalfa sorter

Følg os på Facebook og få brugbar viden til optimering af din græs- og grovfoderproduktion: