Rekordresultat i DLF og rekordudbetaling til avlerne

Truels Damsgaard, adm. direktør i DLF AmbA, kunne på selskabets generalforsamling i dag præsentere det stærkeste regnskabsresultat til dato med en omsætning på 8.477 mio. kr. og et EBIT på 713 mio. kr. i regnskabsåret 2021/22. DLF har leveret stærke resultater på vigtige kernemarkeder i Europa, Nordamerika, Sydamerika og Oceanien
Rekordresultat i DLF og rekordudbetaling til avlerne

Ved regnskabsgennemgangen konstaterede Truels Damsgaard, at høsten 2021 i gennemsnit havde resulteret i en rekordhøj frøafregning på 18.000 pr. ha til selskabets frøavlere

Det er resultatet af 30 års strategisk transformation af DLF, hvor DLF er gået fra at være et produktionsselskab uden egne sorter og internationale salgskanaler til i dag at være global markedsleder med egen forædling og et internationalt salgs-/distributionsnetværk.

Truels Damsgaard glæder sig over årets rekordresultat:

- Jeg glæder mig over, at DLF har landet et stærkt resultat, hvor vi har fordoblet vores toplinje over de seneste fem år og – endnu vigtigere- at væksten på bundlinjen har fulgt godt med.

Samtidigt har vi kunnet honorere vores ejere med en rekordstor afregning for høsten 2021, der følger efter en periode på 10 år, hvor frøafgrøderne har bidraget med en indtjening på et højt niveau til frøavlerne. Det er et meget stærkt afsæt for at videreudvikle forretningen.