Gød kun én gang

Hvis du bruger langtidsvirkende gødning i stedet for traditionel gødning, kan du nøjes med at gøde bare én enkelt gang i sæsonen. Desuden sparer du rent faktisk også penge på at bruge den noget dyrere langtidsvirkende gødning, da omkostningerne i forbindelse med udbringning falder.

Hvad er langtidsvirkende gødning?

Traditionel gødning frigiver næring, så snart den spredes.

Langtidsvirkende gødning derimod, frigives over en længere periode – fra 3-4 måneder og helt op til 6 måneder. Det skyldes, at en stor del af kvælstoffet er coatet med en Multicote® polymer.

Coatningen er en form for kapsel med huller i, der sørger for, at der i kolde perioder med ringe vækst ikke frigives for meget næring. Når temperaturen og dermed græssets næringsbehov stiger, øges kvælstoffrigivelsen. Det giver en jævn vækst og mindsker risikoen for udvaskning.

Højeste kvalitet til laveste pris

Udbringningsomkostningerne glemmes ofte, når der sammenlignes gødningspriser. Her viser det sig, at den langtidsvirkende Multigreen 30-3-6 er klart billigere end den grovkornede landbrugsgødning 21-3-10. Den langtidsvirkende gødning giver en væsentlig bedre og jævn græsvækst endda til en lavere pris. Se regnestykket herunder.Gød en gang koncept

Hvilken langtidsvirkende gødning skal du vælge?

Multigreen 30-3-6 til lerjord. Op til 6 måneders virkningstid
Ideel på arealer hvor det er vanskeligt at komme til at gøde mere end én gang f.eks. fjernt beliggende boldbaner, campingpladser mv. Læs mere.

Multigreen 21-4-16 til sandjord. Op til 5 måneders virkningstid
Ideel til arealer hvor det er vanskeligt at komme til at gøde mere end én gang f.eks. fjernt beliggende boldbaner, campingpladser mv. Læs mere.

Multigreen 24-2-11. Op til 3-4 måneders virksningstid
De fine gødningskorn på 1-3 mm gør gødningen perfekt til stadions, teesteder og boldbaner. Læs mere.

Her kan du læse, hvorfor Bondes Anlæg bruger langtidsvirkende gødning.