GrassLopata

Masterline Rødsvingel

Sund, skudtæt og nøjsom

Sund og nøjsom

Masterline Rødsvingel er i kraft af sine håndplukkede topsorter et sikkert valg til både nysåning og eftersåning af især greens, men også fairways. De sunde, nøjsomme og tørketålende rødsvingler har evnen til at gro under tørre og næringsfattige forhold. Blandingen er ideel til sandopbyggede vækstlag.

Græsset etablerer sig mere sikkert, når man gøder i forbindelse med såningen (Higreen 16-11-8 med 3,5 kg/100 m2 er en ideel startgødning til greens). En god kontakt mellem græsfrø og jord er vigtig for spiringen. Frøet placeres optimalt i ½ cm’s dybde. Under spiringen skal jorden holdes konstant fugtig. Fugtighed og varme kan sikres ved udlægning af stram fiberdug. Efter græsset er blevet ca. 20-25 mm højt, begynder man at klippe på greens. Der kan klippes ned til 15-20 mm i starten. Klippefrekvens og klippehøjde justeres gradvist mod det ønskede niveau. Anbefalet klippehøjde: Tåler ned til ca. 5,0 mm. Årligt gødningsbehov (kg/100 m2): Kvælstof 0,50-1,00; Fosfor 0,00-0,15; Kalium 0,50-1,30. Vi anbefaler Masterline Rødsvingel til eftersåning og nysåning.

Vi lægger stor vægt på, at sorterne er testet under skandinaviske forhold - se www.scanturf.org. STRI, UK laver også et seriøst testarbejde af nye græssorter til greens.

Der tages forbehold for udsolgte varer - der kan forekomme ændringer i blandingssammensætningen.

Fås også som ProNitro®

Masterline

Egenskaber

Skala fra 1-9, hvor 9 er bedst eller mest udtalt

Slidstyrke
Vinterstyrke
Nysåning
Eftersåning
Skudtæt/Finbladet
Tørketolerance
Udløbere
  • 100% rødsvingel
  • Lavt nærings- og vandingsbehov
  • Tåler klip ned til 5,0 mm