GrassLopata

Masterline 4-4-2

Ekstra tørketolerant blanding til eftersåning

Ekstra tørketolerant

Masterline 4-4-2 er velegnet til eftersåning af boldbaner med mere sandholdigt vækstlag. Blandingen er med sin utrolig høje andel af 4turf rajgræs det bedste valg til områder, der er udsat for tørke. Blandingen indeholder de mest tørketolerante 4turf sorter og har dermed en utrolig god evne til at modstå tørke. Herudover bidrager 4turf med en flot mørkegrøn farve. 4turf har en unik evne til at etablere stærke kimplanter, der får godt fat ved eftersåning.

En god kontakt mellem græsfrø og jord er vigtig for spiringen. Frø af rajgræs sås i 0,5 til 1,0 cms dybde.

Anbefalet klippehøjde ca. 2,8 til 3,5 cm, klip ca. 2 gange om ugen. De nye topsorter af rajgræs tåler tæt klipning, men de giver den højeste slidstyrke ved ca. 3,0 cm. Afhængigt af slid skal en fodboldbane eftersås 1-3 (op til 5) gange i hver sæson.

Vi lægger stor vægt på, at sorterne klarer sig godt i de skandinaviske SCANTURF afprøvninger under slid. På www.scanturf.org finder du resultaterne af afprøvningerne.

Denne blanding indeholder 4turf, som er særlig tørketolerant. 4turf har et kraftigt rodnet, så græsplanterne er i stand til at optage vand selv i dybe jordlag. Det sikrer grønnere og sundere græs under perioder med tørke.

S-mærkede sorter er din sikkerhed for, at TystofteFonden for NaturErhvervstyrelsen har testet sorterne og fundet dem egnede til plæneformål.

Der tages forbehold for udsolgte sorter. Der kan forekomme ændringer i blandingssammensætningen.

Masterline

Egenskaber

Skala fra 1-9, hvor 9 er bedst eller mest udtalt

Slidstyrke
Etableringshastighed
Vinterstyrke
Skyggetolerance
Nysåning
Eftersåning
Tørketolerance
4turf
  • Ekstra tørketolerant
  • 80% 4turf - for øget styrke mod stress og sygdom
  • Spirer ved lave temperaturer
  • Høj vintertolerance