Grønt tag

Udover at et grønt tag er smukt at se på, kan det også holde store mængder regnvand tilbage. På den måde aflastes kloaknettet, der har haft svært ved at klare de senere års kraftige regnskyl – et problem der ikke ventes at blive mindre i takt med klimaforandringerne.

Konsultér fagfolk

At lave et grønt tag virker måske nemt – man lægger vel bare nogle græstørv op på taget, og så passer det sig selv?

Helt så simpelt er det naturligvis ikke. Der en lang række forhold, der er vigtige at tage med i betragtning. Først og fremmest skal taget være konstrueret til at kunne bære vægten af de mange tons, som græstørven og et vådt vækstlag udgør. Afvanding, fugt, inddækning, isolering, kondens, membraner og tætning skal man også have helt styr på. Få fagfolk til at regne på det konkrete projekt, så der ikke opstår ubehagelige og farlige overraskelser. 

Græssorten er vigtig

Valget af plantearter er afgørende for succes. Inden for græsserne er det især de tørketålende arter rødsvingel, fåresvingel og bakkesvingel, der er gode. Alternativt kan man så Vildeng-blanding, som indeholder 28 forskellige vilde, nøjsomme danske urter.

Bruges rullegræs, bør det have en dominans af rødsvingel. Vi hjælper dig gerne med at sammensætte de græsser, der egner sig bedst til dit projekt: kontakt din konsulent. 

Vækstlaget

Vækstlaget er forudsætningen for, at græsset ikke tørrer ud – og bliver brandfarligt! Er sammensætningen forkert, eller er det for tyndt, dør græsset lynhurtigt. Som minimum bør der være et vækstlag på 15 cm tykkelse som beskrevet i BYG-ERFA blad nr.: 990601.

Græs på tag ved boligbyggeri

Kontakt os

Vi hjælper gerne

Har du brug for hjælp? Så tag fat i os!
Vælg område i boksen.

Sport & anlæg - Administration
Sport & anlæg - Golf
Sport & anlæg - Jylland/Fyn
Sport & anlæg - Sjælland

Tel.:

Mail:

Find kontaktperson