God forarbejde gav fantastisk bane til landsstævne 2017

Godt forarbejde gav fantastisk bane til Landsstævne 2017

4.000-7.000 mennesker. 12 timer pr. dag. 5 dage i træk. 1 bane.

Kan en stadionbane klare det intensive slid fra tusindvis af engagerede sportsfødder? 12 timer om dagen, 5 dage i træk? Aalborg Stadion kan!

Da DGI’s Landsstævne 2017 blev afholdt i juli i Aalborg, lagde Aalborg Stadion græs til træning og opvisninger. ”Banen klarede det ud over alt forventning. Vi havde ikke drømt om, at den klarede det så fantastisk. Vi må have gjort noget rigtigt med forberedelsen”, fortæller Groundsman på Aalborg Stadion John Larsen.

For John Larsen og Preben Larsen, som er ansvarlige for banen på Aalborg Stadion, var forberedelserne planlagt nøje før Landsstævnet. Banen blev luftet grundigt med en multispiker for at skabe luft til rødderne, så de fik mulighed for at overleve det høje slid, som der ville komme. 14 dage før stævnet blev banen eftersået med 200 kg/10.000 m2 Masterline Superliga på både langs og tværs.

Græsset nåede at komme rigtig fint op, inden stævnet begyndte. John fortæller:

”Banen var enormt flot – så enkelt er det. Det kan ikke lade sig gøre at få en pænere bane. Da DGI kom ind den første dag, var banen grøn, så det baskede og utrolig tæt! Det er højdepunktet, når banen når den standard, som den havde der”.

Banen bestod den store test om torsdagen, hvor det regnede kraftigt. ”Vi fik 17 mm regn på én dag. Her blev banen testet – og den holdt til det! Der var ingenting at se på banen. Hverken på selve dagen, hvor det regnede og den blev brugt i 12 timer. Eller i weekenden hvor der var opvisninger”, fortæller Preben Larsen. 

De sidste tre år er det Masterline Superliga, der er blevet sået på Aalborg Stadion, og det er John og Preben rigtig godt tilfredse med. ”For os er det vigtigt, at vi sår med slidstærke græsser, som er gennemtestede”, fortæller de.

Banen var altså godt rustet til det intensive brug. Derfor var der rent faktisk også lidt grønt græs tilbage på banen efter Landsstævnet. For at gøre banen kampklar til turnering 3 uger efter Landsstævnet, eftersåede John og Preben med 200 kg/10.000 m2 Masterline Superliga lige da den sidste gymnast havde forladt stadion. Som prikken over i’et gav de den også lidt ekstra flydende gødning for at få gang i det gamle græs. 

Facts about this case
Kunde

Aalborg Kommune

Projekt leveret

Landsstævnet blev afholdt i juli 2017. Aalborg Kommune har dog sået og eftersået stadion-banen med Masterline Superliga side 2014.

Fakta

Såning: En ny såmaskine på Aalborg Stadion har gjort at udbyttet af frømængden er større. Vredo skive-såmaskinen har tættere riller med kun 3-4 cm mellem hver rille. Det giver et tættere slutresultat.

Gødning: Aalborg Kommune bruger en flydende gødning på stadion-banen: Mastercare WS 14- 2- 23.

View all facts